Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2016-11-15

NSK’s spherical roller bearings feature a removable seal that can be removed during installation to measure clearance

NSK, zorlu ortam uygulamalarında kullanılan konveyör kayışı tahrik kasnakları için, kurulumu basit, sızdırmazlık verimi mükemmel yeni oynak makaralı rulmanlar geliştirmiştir. Yeni inşa edilen konveyörler için ideal olmasının yanısıra, standart, ISO uyumlu boyutların kullanılması mevcut konveyör sistemlerine de yeniden uyarlanabilecekleri anlamına gelir.

Konveyör kayışı tahrik kasnaklarında kullanılan makaralı rulmanların hizmet ömrü, özellikle maden ve taş ocağı gibi konveyörlerin uzunluğunun kilometrelerce olabildiği sektörlerde sistem uygunluğunun ve güvenilirliğinin yönetilmesinde önemli bir etkendir. Seçilen rulmanlar sadece yüksek yüklere dayanıklı olmakla kalmamalı, aynı zamanda çalışma ortamında mevcut olan ince taneciklerin penetrasyonuna karşı da dayanıklı olmalıdır.

Oynak makaralı rulmanlar tipik olarak bu tür uygulamalar için seçilir çünkü ağır yükler taşıyabilir ve tahrik şaftı bükülmesini telafi edebilirler. Şimdiye kadar, arasından seçim yapacak iki tür tasarım vardı. Seçeneklerden biri keçesiz açık rulmanların kullanılmasıydı. Bunların kurulumu kolaydı ve hata riski yoktu çünkü rulman boşluğunu ayarlamak kolaydı. Ancak, bazıları çok aşındırıcı olan yabancı parçacıkların penetrasyonu nedeniyle bu rulman türünde erken arızalanma bekleniyordu.

Bunun alternatifi keçeli oynak makaralı rulmanların kullanılmasıydı ama bunların dezavantajı, rulman takılıyken rulman boşluğunun ölçülememesiydi ve bu da kurulum hatası riskini arttıriyordu. Ayrıca, yük değeri potansiyelinin maksimize edilmesini sağlamak için keçelerin ilave alana ihtiyacı vardı.

NSK bu etkenleri düşünerek, maden ve taş ocağı gibi sektörlerdeki konveyör kayışı tahrik kasnağı uygulamaları için özel olarak yeni oynak makaralı rulmanlar geliştirdi. Bu rulmanların hizmet ömrü daha uzundur, yük değerleri daha yüksektir, sızdırmazlık mükemmeldir ve boyutları daha önce kullanılan rulmanlar ile aynıdır. Buna ilave olarak, rulman boşluğu, kurulum esnasında herhangi bir zamanda ölçülebilir. 

Rulmanın temel özelliklerinin yanı sıra NSK, iç ve dış bilezikler için özel çelikler geliştirmiştir, özel tavlama prosesleri ile yük kapasitesi arttırılır ve tasarım çok kompakt hale gelir. Sonuç olarak, keçe mevcut alana sığabilir ve yeni oynak makaralı rulmanların geleneksel rulmanlardan daha yüksek dinamik yüklere dayanabilmesini sağlar. 

Özel çelik malzemeler, az yağlandıklarında bile olağanüstü iyi performans gösterirken verimli keçe pek çok başka zorlu ortam uygulamalarında direncini kanıtlamıştır. En önemlisi, keçe rulman yatağına vidalanan bir kolla bağlanır. Böylece, rulmanın radyal boşluğunun ölçülmesi için kurulum esnasında çıkartılabilir. Bu özellik, iç bilezikte sıkıca oturtulduğunda  boşluğun çok küçük yapılmadığını garantiler. Bu da rulmanın erken hasar görmesini engeller. NSK, bu yeni oynak makaralı rulmanların geleneksel alternatiflerinden dört kat daha uzun hizmet ömrü sunduğunu tahmin ediyor.

 

 

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız