Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2016-08-23

NSK, endüstriyel makinelerdeki yüksek yük uygulamaları için kompakt aktüatör serisini geliştirdi. Şirketin mevcut Monocarrier MCH ailesine eklenen Toughcarrier serisi, takım tezgâhlarının, robotlu taşıma sistemlerinin, otomotiv montaj ve kaynak hatlarının ve otomatik ölçüm ekipmanlarının dâhil olduğu uygulamalar için kuruluma hazır lineer sistemlerdir. Toughcarrier serisinde, lineer kılavuz bilyalarının yerini silindir makaralar almıştır. Bu da, Monocarrier MCH ünitelerine kıyasla oldukça fazla yük kapasitesi sağlar ve rijitlik kazandırır. Her iki parametrenin de değeri yük yönüne doğru dört kat fazladır.

Toughcarrier ve Monocarrier üniteleri, otomatik üretim süreçlerinde yaygın olarak bulunan hassasiyeti yüksek ve tekrar edebilir konumlandırma görevlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Her iki aktüatör türü de olağanüstü kompakt tasarımları ve hafiflikleri ile öne çıkarken sürgülü makara ve rayların yüzey işlemleri korozyona karşı mükemmel koruma sağlar. Buna ilave olarak, entegre edilmiş Vidalı milin, destek rulmanlarının ve rayların bütünleşik yapısı sayesinde ünitelerin kurulumu hızlı yapılır.

Daha da önemlisi, müşteriler duruma göre dizaynı değiştirmeden hangi ürün tipini kullanacağına karar verebilir. Bunun nedeni Toughcarrier ve Monocarrier MCH aktüatörlerinin boyutlarının aynı olması ve birbirilerinin yerine kullanılabilmeleridir.

Toughcarrier ünitelerinin tahrik ucunda,  vidalı mil destek rulmanı eğik bilyalı rulmanlar ile birlikte takılırken, sabit bilyalı rulmanlar serbest uçta yer alır. Sonuç olarak,   araba geri tepmeden serbestçe çalışır. Kanıtlanmış, NSK tarafından geliştirilmiş K1 üniteleri, güvenilir, bakım gerektirmeyen çalışmayı teşvik ederken (tozlu ortamlarda bile) yağlama sağlamak amacıyla kullanılır, vidalı mil şaftı için opsiyonel bir kapak mevcuttur. 

Üç farklı boyda üretilen arabalar önceden monte edilmiş makine ekseni olarak tedarik edilen Toughcarrier üniteleri 150-1380mm arasındaki uzunluklarda sunulur ve çok sayıda  hatfe çeşidi mevcuttur. Üniteler bir zamanlama kayışı veya motor ile çalıştırılabilir.

 

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız