Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2017-01-04

Significantly increased load factors are a principal benefit of NSKHPS BSBD bearings for ball screw drives

NSK, kanıtlanmış BSBD serisi eksenel eğik bilyalı rulmanlarını, yüksek hassasiyetli rulmanlar için geliştirilen kendine ait HPS standardında üretiyor. “Yüksek Performans Standardı” nın kısaltması olan HPS, bu yeni rulmanların yüksek yük dayanımı sunduğu ve özellikle, vidalı miller için destek rulmanları olarak kullanılmaya uygun olduğu anlamına geliyor. Şirketin NSKHPS BSBD ürün adı altında üretilen ürünlerinin temel uygulama alanlarının takım tezgahları ve otomatik taşıma sistemleri olması bekleniyor.

NSK’nın vidalı milleri, önde gelen pek çok takım tezgahı üreticisi için, iş parçalarının konumlandırılması veya takım akslarının hareketi gibi oldukça hassas lineer hareketler gerçekleştiriyor. Burada, BSBD eksenel eğik bilyalı rulmanları, vidalı mil döner rulmanı olarak idealdir. Çift sıralı yapılandırması ve 60° temas açısı sayesinde bunlar, her iki yönde de yüksek eksenel yüklere dayanabiliyor. BSBD rulmanları aynı zamanda, modern hassas makineler için gerekli olan sağlamlığı ve hassasiyeti de sunuyor.    

NSKHPS BSBD rulmanlarının piyasaya sürülmesi ile birlikte, yük dayanımları artık standart BSBD rulmanları ile karşılaştırıldığında önemli ölçüde arttırıldı. Bu da, öncekinden çok daha uzun ömürlü olmalarını sağlıyor. İki farklı değişkende 12-60 mm arasında delik çapları içeren seriye ilave boyutlar eklendi: flanş montajı için montaj delikli (BSF) veya montaj deliksiz (BSN, ayrı bir yuva bileşeni ile bağlantılı olarak kullanılacak).

Yeni rulmanlar kullanım ömrü boyunca yetecek şekilde yağlanıyor ve çok dudaklı tasarımda, düşük sürtünmeli temaslı keçeler kullanılarak sızdırmazlıkları etkin şekilde sağlanıyor. Bu da mükemmel yağ tutma özellikleri ve toz penetrasyonuna karşı yüksek direncin yanı sıra yüksek hızda çalışma becerisi sağlıyor. Bununla birlikte, rakiplerin rulmanlarında kullanıcılar, yüksek hız becerisi sağlamak amacıyla farklı sızdırmazlık seçenekleri arasından seçim yapmak zorunda kalırken, NSK tüm gereklilikleri tek bir versiyonda karşılıyor. Özel uygulamaların daha yüksek eksenel yükler ve/veya daha fazla sağlamlık talep etmesi durumunda, buna uygun rulman çiftleri seçilebilir.  

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız