Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2017-06-23

NSK'nın düşük sürtünmeli bilyalı rulmanları

Tahrik sistemlerinde düşük sürtünmeli bilyalı rulman kullanımı enerji verimliliğini arttırmakta ve çalışma gürültüsünü azaltmaktadır. Bu rulman tipi ayrıca ısı oluşumunu azaltmakta ve bu sayede çalışma ömrünü uzatmaktadır. Optimize edilmiş kanal geometrisi ve özel keçe konseptleriyle, NSK çok  daha düşük sürtünme özelliklerine sahip olan çeşitli bilyalı rulman serileri geliştirdi.

Enerji verimli tahrik sistemleri tasarımları incelendiğinde, mühendisler daima rulmanları hesaba katmalıdırlar. Yuvarlanma yollarındaki döner elemanların hareketinin yanı sıra geleneksel keçelerin teması sonucu ortaya çıkan içsel sürtünme tahrik verimliliğini azaltabilir. Sonuç olarak, diğer özelliklerinin yanı sıra NSK düşük sürtünmeli rulmanlar, bilyalar ve yuvarlanma yolları arasındaki temas yüzeyini azaltan tescilli bir geometri kullanmaktadır. Buna ek olarak, fiberglasla güçlendirilmiş polyamid kafesler ve yüksek performanslı yağlayıcılar sürtünme torkunu azaltmaya ciddi ölçüde katkı sağlayabilmektedir.

Düşük sürtünmeli bilyalı rulman üretiminde başka bir önemli faktör üretim prosesleridir. Burada, yuvarlanma yolu içerisindeki herhangi bir pürüz yağlamanın işlevini verimli gerçekleştirememesine, çalışma gürültüsünün artmasına ve daha fazla sürtünmenin ortaya çıkmasına neden olabilir. İşte bu yüzden, NSK' nın bilyalı rulmanlarının yuvarlanma yolları aşırı derecede düzgün çalışma yüzeyi sunmak için tasarlanan özel olarak tasarlanmış honlama sürecinden geçer.

Keçe teknolojisi söz konusu olduğunda, NSK tarafından geliştirilen ve patenti alınan temassız labirent tasarımı sürtünme torkunu veya çalışma sıcaklığını arttırmadan verimli sızdırmazlık özelliklerini ortaya koymaktadır. Bu özellik, herhangi bir performans kaybının zarar verici olacağı uygulamalarda çok ciddi bir unsurdur. Temassız labirent keçeler içeren NSK bilyalı rulmanlar, kapaklı rulmanlarla kıyaslanabilen yüksek hız kapasitesi sunar ve aynı zamanda zorlu çalışma koşullarında etkili koruma sağlar. Uygulama gereksinimlerine göre çeşitli keçe seçenekleri mevcuttur.

Düşük sürtünmeli bilyalı rulmanlar için pazar talebi, başta çamaşır makinaları olmak üzere üreticilere göre belirli bir verimlilik sınıfının bir rekabet üstünlüğü yarattığı ev aletleri gibi sektörlerden gelmektedir. Otomotiv endüstrisi de taşıt üstü tahrik sistemlerinin enerji verimliliğini arttırmak amacıyla bu tipte rulmanlara odaklanmıştır. Örnek vermek gerekirse, bir NSK müşterisinin kullanmaya başladığı sabit bilyalı rulmanlar, aynı tipte standart bilyalı rulmanlara kıyasla sürtünme torkunu %47 oranında azaltabilmiştir.

En güncel gelişmeler de dahil olmak üzere düşük sürtünmeli rulman teknolojisi hakkında daha fazla bilgi için NSK 'Teknik Kavrama' serisinin bir parçası olarak bir PDF hazırlamıştır:www.nskeurope.com/downloads/literature_bearing/TI_E_0016_final.pdf

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız