Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Servisler - 2019-10-02

DELBA Electrical'ın Genel Müdürü Dave Balocco ve NSK Avrupa'nın Avrupa AIP Hizmetleri Yöneticisi Tim Cains

Yeni oluşturulan bu NSK Onaylı Atölye statüsünü tüm dünyada kazanan ilk şirket, Güney Afrika menşeli, önde gelen motor ve jeneratör rektifiye ve onarım şirketi olan DELBA Electrical'dır. Yoğun sürecin parçası olarak, kapsamlı bir denetim ve derinlemesine eğitim programı oluşturulmuş; DELBA Electrical, NSK ürünlerinin montaj ve aplikasyonunda resmi olarak sınıfında en iyi standartları kullanmaya başlamıştır.

DELBA Electrical, madencilik, çelik, petrokimya, enerji üretimi, kağıt ve şeker gibi endüstrilerde kullanılan döner AC ve DC elektrik motorlarının ve jeneratörlerinin onarımı, geri sarma işlemi, servis bakımları ve satışlarında uluslararası uzmanlığa sahiptir. 1963 yılında kurulan şirket, ulusal bazda Güney Afrika'ya ve Afrika kıtasına yayılan tüm diğer müşterilerine örnek hizmetler sunmaktadır. Nitelikli ve kendini işine adamış teknik saha servis ekipleri, lazer hizalama, titreşim analizi, tanı testi, bakım ve acil durum onarımları gibi hizmetleri sunmak üzere seyahat etmektedirler. DELBA Electrical, her ne kadar tam donanımlı ve düzenli atölyelerde çalışan oldukça deneyimli ve başarılı çalışanları ile zaten güçlü olsa da, NSK Onaylı Atölye statüsü için yaptığı başvurunun taahhütlerini çok daha güçlendireceğinin farkındadır.

Özellikle NSK Avrupa tarafından oluşturulmuş olan Onaylı Atölye programı sadece motor ve jeneratörlerin değil, vites kutuları, kompresörler, havalandırma araçları ve pompalar da dahil tüm döner elektrikli ekipmanların rektifiye ve onarımlarını yapan şirketler için tasarlanmıştır. Onaylı Atölye, tüm onarım ve rektifiye süreçlerinde (son kullanıcı aksini belirtmedikçe) standart olarak orijinal, fabrika çıkışlı NSK rulmanlarının takılacağını ve atölyedeki tüm işleme ve montaj süreçlerinde NSK'nın en iyi uygulama standartlarına sıkı bir şekilde uyulacağını garanti altına almaktadır. Ayrıca bu statüyü kazanmak, yapılan tüm onarım işlemlerinin belgeli ve tamamen izlenebilir olduğu anlamına gelmektedir.

Güney Afrika Gauteng Vilayeti, Springs'te bulunan DELBA Electrical’ın genel merkezinde gerçekleştirilen onay süreci iki günlük bir denetimi içermiştir. Bu denetimde bilhassa rulmanların aplikasyon ve montajını içeren fabrikanın tüm çalışma uygulamaları incelenmiştir. Şirket ayrıca program dahilinde, Saha Servis Ekibinin durum gözleme yetkinliğini daha da geliştirmek üzere, bakım araçlarını ve test ekipmanlarını güncelleme fırsatını da bulmuştur. NSK uzmanları tarafından yaklaşık 10 kadar DELBA teknisyenine, NSK'daki CMS (Durum İzleme Hizmeti), lazer hizalama ve dinamik balanslama hususunda destek ve eğitim sağlanmıştır.

Güney Afrika'daki en büyük motor ve jeneratör rektifiye ve onarım şirketlerinden olan DELBA Electrical için, NSK Onaylı Atölye statüsünü kazanmak pek çok avantajı da beraberinde getirmiştir. Örneğin DELBA artık, küresel anlamda kalite ve en iyi uygulama başlıklarında bir marka olan NSK standartlarına akredite olduğu gerçeğini ileri sürerek pazardaki konumunu farklılaştırabilir. Nitekim onaylandıktan sonra, onarılan veya rektifiye edilen tüm parçalar ortak markalı bir Onaylı Atölye levhası ile donatılırken bu durum NSK ürünlerinin NSK’nın önerdiği standartlara uygun şekilde seçilip takıldığı gerçeğini göstermektedir.

Sonuçta Onaylı Atölye, kaliteli NSK ürünleri ile desteklenen kaliteli bir onarım sürecini yaratmaktadır. NSK halihazırda statüyü kazanmak üzere bir dizi başka şirketin çalışma yürüttüğünü ve sırası gelince bunların da ilan edileceğini bildirebilir.

 

Resim : DELBA Electrical'ın Genel Müdürü Dave Balocco ve NSK Avrupa'nın Avrupa AIP Hizmetleri Yöneticisi Tim Cains

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız