Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Servisler - 2019-07-05

Yetkililer paketleri kontrol ederken sahte NSK ambalajları buldular. Fotoğraf: Lingcheng

Çin'in Hebei Bölgesi'nde ele geçirilen 23.000 adet sahte NSK paket ve etiketinden sonra yapılan baskında daha fazla sayıda sahte NSK ürünü bulundu. Aynı faile ait başka bir fabrikada 90.000'den fazla taklit NSK rulman kutusu ve (NSK'nın da içinde olduğu) dört büyük rulman firmasının ismini taşıyan 10 adet imitasyon baskı plakası bulundu.

Bulunanların ardından, paket kutularının tüm partisine el konuldu ve Pazar Teftiş Kurulu'nun (MSB) deposuna kaldırıldı, yerel marka hakkına tecavüz ofisi durumu inceliyor ve nihai ceza kararı bekleniyor. Bu esnada, sabahın erken saatlerindeki baskına katılan MSB yetkilileri suç üstü yakalanan suçluyu sorguladı. Suçunu kabul etti ve sahte paketleri sipariş eden sahtekar tüccarın ismini verdi.

Fabrikada bulunan makine ve ekipman çeşitliliği, çok sayıda sahtekarın elinde bulunan gücün derecesini göstermektedir. Çok sayıda baskı, lamine etme, kalıp kesme, buruşturma ve kesme makinesi bulundu. 90.000 sahte kutunun yanında yetkililer ayrıca, çoğu NSK olan, çok sayıda kesilmemiş paket yığını da buldu.

NSK, 100 yılık mühendislik üstünlüğü üzerine kurulmuş kalitesinin pazardaki itibarından dolayı sahtekarlar için hedef marka haline gelmiştir. Buna rağmen NSK Global Satış Sonrası Hizmetler bölümü şirketin marka imajını proaktif bir şekilde korumaya devam etmekte, tüm dünya çapında yerel yetkililerle yakın bir şekilde çalışmaktadır. NSK'yı rulman pazarında kötü bir şekilde temsil edilmekten korumak için sahtekarlara yasalar ve kurallar uygulanmalıdır. Sahte rulmanlar son kullanıcıları sadece kaliteli ürünleri ucuz fiyatlara aldıklarını düşündürterek 'kandırmıyor,' bu rulmanlar vaktinden önce ve muhtemelen de tehlikeli arıza riski de taşıyor.

Sahte rulman endüstrisi hakkında daha fazla bilgiye www.stopfakebearings.com adresinden erişilebilir. Bu site hem bir farkındalık platformu hem de rulman kullanıcılarını daha bilgili tüketiciler haline getiren bir eğitim kaynağıdır. 

Resim 1)  Yetkililer paketleri kontrol ederken sahte NSK ambalajları buldular. Fotoğraf: Lingcheng

Resim 2) Atölyede bir baskı makinesi bulundu. Fotoğraf: Lingcheng

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız