Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2019-11-04

Examples of counterfeit NSK packaging recently seized by police

NSK, devam eden sahte rulman sorunuyla mücadeleye yardımcı olmak için WBA (Dünya Rulman Birliği) ile işbirliği içinde yeni bir uygulama geliştirdi. Şirket, sahtecilere kanuni yaptırım uygulatmak ve piyasayı taklit rulmanlardan temizlemek için birkaç yıldır WBA, JBIA (Japonya Rulman Endüstrisi Birliği) ve dünyanın dört bir yanından yetkililerle yakın bir çalışma içerisindeydi. 

100 yılı aşkın geçmişiyle NSK, günümüzde dünya çapında otomotiv de dahil olmak üzere birçok önemli sektörde kullanılan yüksek kalitede, güvenilir rulman üretimiyle tanınıyor. Bu da NSK'yı sahtecilerin hedef markası haline getiriyor. Yüz kızartıcı biçimde taklit rulmanlarla para kazanan operatörler, ahlaksızca düşük seviye kalitede rulman sağlayıp satarak yalnızca kendi işlerini riske atmakla kalmıyor, aynı zamanda her şeyden habersiz, indirimli bir fiyata orijinal rulman aldığını sanan son kullanıcıları da tehlikeye atıyor. Üstelik bu rulmanlar, zamanından önce, hatta felakete sebep olabilecek şekilde bozulma potansiyeline sahip oldukları için güvenlik riski içeriyor.

Bu sorunlar dikkate alındığında NSK, sahte rulmanlarla mücadele etmek için çok yönlü bir takım girişimlere imza attı; 'NSK Verify' uygulaması da bunlardan biridir. NSK Verify, kutu üzerinde yer alan özel iki boyutlu bir barkodun taranması sayesinde rulmanların orijinalliğini doğrulamayı sağlıyor.

Sahte rulmanları ortadan kaldırma gayretinin bir sonraki adımı olarak NSK, ´WBA Bearing Authenticator: WBACheck´ adlı bir başka yeni uygulama geliştirmek üzere diğer büyük rulman şirketleriyle işbirliği yaptı. Bu yeni uygulama, yine iki boyutlu bir barkodu tarayarak WBA üyesi şirketlerin rulmanlarının orijinalliğini doğrulayabiliyor. Hızla gerçekleştirilen bu doğrulama, birden fazla şirketten rulman alan müşterilerin aldıkları ürünün orijinalliğinden emin olmalarını kolaylaştırıyor. Ayrıca, kayıtlı olmayan bir rulman tespit edildiği takdirde uygulama otomatik olarak NSK'yı bilgilendiriyor. Yeni WBACheck uygulaması, www.stopfakebearings.com adresindeki resmi WBA web sitesinden indirilebilir.

Sahtecileri yakalamak, çok fazla zaman alan ve çok maliyetli bir iş. Ancak NSK, dünya çapındaki tüm müşterilerin NSK ürünlerini güvenle satın alıp kullanmaya devam edebilmesini sağlamak için yılmadan bu sahte rulman satıcılarını yakalamaya devam ediyor.

 

Resim 1) NSK Verify uygulaması sayesinde, akıllı telefonunuzla iki boyutlu bir barkodu tarayarak ürünün orijinal olup olmadığını ortaya çıkarabilirsiniz.

Resim 2) Yakın zamanda polis tarafından ele geçirilen sahte NSK ambalajı örnekleri.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız