Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2019-01-07

NSK Molded-Oil mounted-unit inserts

Uluslararası bir içecek üreticisi NSK Molded-Oil rulman ünitelerine geçerek, dört hayati ayırma konveyörünün tahrik sistemindeki zamansız rulman ünitesi arızalarının üstesinden gelmiştir. Bu hamle, hizmet ömrünü oldukça uzattı ve yıllık 5000€'dan fazla tasarruf sağladı.

İçecek tesisinde, su ve kimyasal karışımından oluşan temizlik işlemleri rulman keçelerine zarar verip mevcut rulman ünitelerindeki gres tabakasını da yok ediyordu. Sonuç olarak, rulman ünitelerindeki rulmanlar her 5 ila 6 ayda bir değiştirilmek ve her 3 haftada bir tekrar yağlanmak zorunda kalıyordu. NSK, servis ömrünü uzatmak ve bakım gereksinimlerini azaltmak için bu soruna bir çözüm bulmaya davet edildi.

Uygulamanın kapsamlı bir şekilde incelenmesinden sonra, NSK'nın uzman mühendis ekibi, Molded-Oil rulman ünitelerine geçmenin sorunu çözeceği sonucuna vardı.

NSK rulman üniteleri iki temel bileşenden oluşur: rulman ve yatak. Her ünite, bombeli dış çaplı keçeli tek sıralı bilyalı rulmandan ve bir yastık bloğa veya flanşlı yatağa monte edilmiş uzatılmış iç bilezikten oluşmaktadır. Bombeli geçme, herhangi bir ilk yanlış hizalamayı telafi etmektedir.

Önemli olarak, Molded-Oil rulman ünitelerindeki yağlayıcı, stabil bir taşıyıcı ortam, yani yağ emdirilmiş bir poliolefin reçinesi içinde sağlam bir şekilde bulunmaktadır. Bu yağlayıcı türü, sıvılarla veya buharla yıkanıp yok olmaz ve kontaminasyon girişini önler. Ayrıca, taşıyıcı, yağlayıcıyı sadece yavaşça saldığından, uzun bir çalışma süresi boyunca yeterli yağlama sağlanmaktadır. Diğer bir avantajı da, hiçbir gres sızıntısının olmaması ve yağ dolumu gerektirmemesi nedeniyle çalışma ortamının da temiz kalmasıdır.

Martensitik paslanmaz çelikten yapılmış olan Molded-Oil rulman üniteleri, suyla sık ve yoğun biçimde temas eden uygulamalar için idealdir.

Molded-Oil rulman ünitelerinin takılmasından bir yıl sonra, içecek üreticisi herhangi bir arıza bildirmezken, yeniden yağlama ihtiyacı da ortadan kalkmıştır. Sonuç olarak, yıllık maliyet tasarrufu 5080€ olarak hesaplanmıştır.


İçecek tesisindeki konveyör tahriklerinden biri, rulman ünitelerinin zorlu çalışma koşullarını vurguluyor.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız