Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Servisler - 2020-11-16

NSK academy training module for rolling mills

NSK akademi çevrimiçi öğrenme platformunda (www.nskacademy.com), haddehanelere yönelik yeni bir eğitim modülü yayımlandı. Bu modül, haddehane uygulamalarındaki zorlu çalışma koşullarına dayanabilecek rulmanları belirleme ve bunların bakımını yapma görevini üstlenen kişileri hedeflemektedir. NSK akademideki diğer tüm eğitim modüllerinde olduğu gibi en az %80 geçer notunu alan kayıtlı kullanıcılar, bu başarılarını gösterecek bir sertifika sahibi olurlar.  

 

Çelik ve demir üretimi gibi işlemlerin doğası gereği ısı, kontaminasyon, ağır yükler, titreşim ve darbe gibi unsurlar, haddehanelerde kullanılması gereken rulmanların karşılaştığı zorluklardan sadece birkaçıdır. NSK'nin bu en yeni çevrimiçi eğitim modülünde, optimize edilmiş rulman özellikleri sayesinde söz konusu sorunların nasıl en aza indirilebileceği açıklanmaktadır.

 

Kurs, metal üretim süreçlerinde özellikle de ürünü şekillendirmek için kullanılan çeşitli haddehane türlerine genel bir bakış da sunmaktadır.  Haddeleme yük akışı gibi özellikler, rulman tasarımı ve seçiminde önemli bir faktör olduğu için ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır.

 

Modülde ayrıca, iş ve destek merdanesi düzenekleri gibi belirli haddehane alanlarına en uygun olan rulman teknolojileri ve bu teknolojilerin özelliklerinin yaygın olarak karşılaşılan çalışma koşullarını nasıl karşıladığı yakından incelenmiştir.

 

Doğru seçilmiş rulmanlar, bakım ve onarım gereksinimini azaltıp arıza giderme süresini kısaltarak uzun ömürlülük ve tasarruf sağlar. Bu fikir göz önünde bulundurularak yeni kursta ele alınan bir diğer önemli unsur, keçeli ve açık tip rulmanlar arasında karşılaştırmaların yapıldığı TCO'dur (toplam mülkiyet maliyeti).

 

Zaman zaman Z haddesi olarak adlandırılan Sendzimir haddesine yönelik rulmanlar da NSK'nin bu yeni çevrimiçi kursunda ele alınmıştır.

 

Eğitim modülü, haddehane OEM'lerinin (orijinal ekipman üreticileri) ve bakımdan sorumlu kişilerin rulman seçiminin temel ilkelerini anlamasına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Ürün satışı, teknik destek, bakım, mühendislik ve ARGE alanındaki çalışanlar da kurstan yararlanabilir.

 

NSK akademiye katılan her bir katılımcı, günlük işlerinde kullandığı bilgi birikimini geliştirebilecek ve makine ömrünü en üst düzeye çıkarmak için en son NSK rulman çözümlerinden yararlanabilecek. 

Basın fotoğrafı : Yeni eğitim modülü, OEM'lere (orijinal malzeme üreticileri) haddehanelere yönelik rulman seçiminin temel ilkelerini anlatmak üzere tasarlanmıştır

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız