Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2020-10-16

NSK cylindrical roller bearings for small gear and large gear

NSK'nin yüksek performanslı rulmanları, 1 Temmuz 2020 tarihinde Tokyo ve Osaka arasındaki Tokaido Shinkansen hattında hizmete giren yeni N700S Shinkansen hızlı treninde kullanılıyor. N700S, Merkez Japonya Demiryolu Şirketi'nin 13 yıllık bir çalışma sonunda, tamamen yeni Shinkansen tasarımı olarak yeni bir çağın başlangıcına işaret ediyor. NSK rulmanları, bu trenin güvenlik, sağlamlık, konfor ve çevre performansına odaklanmasının temelini oluşturuyor. 

Demiryolu uygulamalarına yönelik rulmanlar, güvenli seyahate doğrudan katkıda bulunur. Yüksek hız, gelişmiş enerji verimliliği ve azalan bakım gerekliliklerini destekleyebilmek kadar yüksek güvenilirlik de önemlidir. Demiryolu rulmanlarına yönelik talepler, özellikle çok sayıda yolcuyu uzun mesafelere yüksek hızlarda taşıyan hızlı trenlerde göze çarpar. Bu tür uygulamalar, üretim süreçlerinde titiz kalite kontrollerinin yanı sıra verimliliği yüksek ve dayanıklı rulmanlar gerektirir.

 

Yeni nesil N700S hızlı treninin 'S' eki, konfor, teknoloji ve tasarımdaki ilerlemeyi ifade eden İngilizce 'Supreme' yani 'Üstün' anlamına gelir. NSK'nin yüksek performanslı rulmanları, redüktör, aks ve cer motoru montajlarında bulunur.

 

Redüktör ile ilgili olarak, N700S, helisel dişlileri çift helisel dişlilerle değiştiren ilk Shinkansen'dir. Bu da yüksek güvenilirlik ve düşük gürültü çıkışı sunar. Redüktör rulmanları şiddetli şok ve titreşimlere maruz kalırlar. Bu nedenle, bu koşullar altında uzun bir çalışma ömrü sergilemeleri gerekir. NSK, onlarca yıldır hızlı trenlerin helisel dişlileri için konik makaralı rulman tedarik ediyor. Bu deneyimden yola çıkan firma, önceki nesil ürünlerine kıyasla daha uzun ömür, daha düşük ısı üretimi ve daha az bakım isteyen N700S'nin çift helisel dişlilerine özel flanşlı bir silindirik makaralı rulman tasarladı.

 

N700S'de kullanılan redüktör rulmanlarının faydaları arasında, flanş yüzüyle temas etmeyen alanların tasarımını optimize ederek elde edilen gelişmiş sarma direnci yer alıyor. Buna ek olarak, NSK'nın tescilli R-pocket teknolojisiyle yüksek mukavemetli işlenmiş pirinç kafes yapısındaki iç gerilim azaltıldı.

 

Akslar içinse önceki Shinkansen'de kullanılan NSK çift sıralı konik makaralı rulmanlar, daha yüksek verimlilik sağlamak ve bakım maliyetlerini azaltmak için daha da geliştirildi. Daha uzun ömür sağlayan daha düşük ısı üretimi dikkate değer bir özelliktir.

 

N700S'in cer motorlarıyla ilgili olarak, NSK silindirik makaralı ve sabit bilyalı rulmanları, plazma püskürtme işlemi uygulanmış seramik kaplamalı dış bileziklere sahiptir. Bu kaplama işlemi, elektrik akımının yalıtımsız rulmanların içinden aktarılmasıyla oluşan ve istenmeyen bir etki olan elektrolitik korozyon olasılığını önleyerek güvenilirliği arttırır.

 

NSK, 1932 yılında ilk kez bu sektöre dâhil olduğundan beri küresel demiryolu endüstrisinin gelişimini destekliyor. NSK rulmanları, birinci sınıf güvenlik, yüksek hızlı performans, yüksek güvenilirlik ve verimlilik açısından güvenilirdir. Günümüzde firmamızın ürünleri tüm Avrupa'da yüksek hızlı tren işletmecileri tarafından kullanılıyor. Avrupa OEM (Orijinal Ekipman Üreticileri) ve satış sonrası hizmet sektöründe yer alan ortaklarla kurulan yakın ilişkiler, bu önemli sektörde kayda değer ilerlemeler sağlayan ürünlerin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.

Resim 1): Geleneksel helisel dişli ile karşılaştırıldığında (sol) yeni çift helisel dişli tipinde (sağ) küçük dişli (1) ve büyük dişli (2) için NSK silindirik makaralı rulmanların konumları

 

 

Resim 2): N700S redüktöründeki küçük dişlilerde (sol) ve büyük dişlilerde (sağ) kullanılan NSK silindirik makaralı rulmanlar, daha uzun ömür ve daha az bakım maliyeti sağlar. 

 

 

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız