Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2020-09-14

Masayuki Maeda with the Tribology Technology Award

Triboloji, simülasyon/analiz, mekatronik ve malzeme mühendisliği teknolojileri uzun yıllar boyunca NSK'nin gelişimine odaklandığı dört temel alan olmuştur. Şimdi, bu temel alanlara bir beşincisi ekleniyor; üretim teknolojisi. 'Dört temel teknoloji artı bir' geçişi, yüksek kalite rulman üretiminde optimize edilmiş makine, sistem ve ekipmanların önemini ön plana çıkarıyor. Dahası, bu ekleme ile birlikte NSK, bilgi birikimini yapay zekâ, endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti (IoT) gibi küresel akımların büyüyen etkisi doğrultusunda artırıyor

NSK, yeni nesil rulmanlar geliştirmeye  devam ediyor. Zorlu çevre koşulları altında bile daha yüksek hız, daha az sürtünme, gelişmiş enerji verimliliği ve daha uzun hizmet ömrü, ulaşmak istediği temel hedefleri arasında yer alıyor. Kısacası NSK, rulmanların performansını ve özelliklerini geliştirmek için en büyük avantajı sağlayacak olan temel teknolojilere odaklanıyor.

 

Üretimi merkeze alan beşinci temel teknolojiyle NSK, üretimdeki kaliteyi artırarak hem verimliliği hem de hassasiyeti en üst düzeye çıkarmayı hadefliyor.

 

NSK 13 ülkedeki 64 üretim tesisinden oluşan uluslararası firma ağında gelişmiş üretim teknolojilerini kullanıyor, böylelikle üretim kapasitesini çoğunlukla firma bünyesinde geliştirip optimize ederek avantaj sağlıyor. Bu teknolojilerin çoğu son derece verimli, esnek ve sürdürebilir üretimi sağlamak için dijitalleşme stratejilerini kullanıyor. Örneğin, nesnelerin internetini (IoT) kullanarak NSK, yapay zekâyı üretim teknolojisiyle birleştirerek fabrika ağının optimizasyonunu artırıyor. Firma, aynı zamanda personel ihtiyacını azaltan, yer ve enerji tasarrufu sağlayan akıllı fabrikalar tesis etmek için çalışıyor.

 

Diğer dört temel teknolojiye yatırımlar elbette ilerleyen zamanlarda devam edecek. Örneğin, elektrik motorlarında kullanılan en yeni ve yüksek kalite sabit bilyalı rulmanlar üreten NSK, akıllı tribolojik gelişim çalışmalarıyla ilerlemeler kaydettiğini kanıtlamıştır. Firmanın triboloji uzmanları, bu rulmanlar için iç sürtünmeyi azaltmayı sağlayan EA7 gres yağını geliştirdiler. Optimize edilmiş gres doldurma ile birlikte, bu yenilik, önemli ölçüde azaltılan sürtünmeyle daha yüksek enerji verimliliği sağlıyor. Bunun yanında, elektrik motorlarının bakım aralığını iki katına çıkarıyor.

NSK'nin bu alandaki başarısı, kısa süre önce 2019 Triboloji Teknoloji Ödülü'yle Japon Triboloji Derneği tarafından (JAST) takdir edildi. Ödül ilk defa, düşük hızda çalışan gresle yağlanmış rulmanlardaki yağ tabaka kalınlığının ve kırılma oranının eş zamanlı ve çok hassas bir şekilde ölçülmesini sağlayan bir araştırma projesi için verildi. Bu ölçümlerden elde edilen bulgular, düşük viskoziteli ve sürtünmeyi azaltan yağların geliştirilmesine katkı sağlıyor. Bu yağlar, gerekli torku azaltıyor, karbondioksit emisyonunu azaltarak küresel ısınmayı önlemeye yardımcı oluyor. Düşük viskozitelerine rağmen, bu tür yağlar enerji tasarruflu makaralı rulmanların uzun hizmet ömrüne sahip olmasını sağlıyor.

 

Resim : Japon Triboloji Derneği tarafından verilen 'Triboloji Teknoloji Ödülü' ile NSK Merkez Araştırma üyesi Masayuki Maeda basın fotoğrafı.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız