Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2020-11-23

1)	The automated face mask manufacturing machines built by Sims Engineering feature NH series linear guides from NSK. Photo: Sims Engineering

İngiltere’de otomasyon ve makine yapımı konusunda uzman bir üretici, kendisinden COVID-19 salgını nedeniyle acil olarak yüz maskesi makineleri üretmesi talep edildiğinde, NSK'nin proaktif ekibine ve bu şirkete ait uzun ömürlü NH serisi lineer kılavuzlara başvurmuştur. 

Bir aile şirketi olan Sims Engineering (simsengineering.com) 1982 yılında kurulmuştur. Otomatik sistem ve belirli bir amaca yönelik makine tasarımıyla, üretim üzerine uzmanlaşmayı hedeflemektedir. ISO9001 onaylı bu işletme çoğunlukla, otomotiv, ilaç ve gıda sektörlerine yönelik çalışmıştır. Ancak bu şirket COVID-19 salgını ortaya çıktığında, otomatik yüz maskesi üretim makineleri talebini karşılamak üzere hızlıca harekete geçmiştir.

Sims Engineering, kısa sürede makine üretmesi ile tanınmaktadır. Bu şirket tarafından zaten yıllar önce yüz maskesi makineleri geliştirilmişti. Bu nedenle şimdi yapılması gereken şey, tasarımın güncellenmesi ve üretkenlik ile kaliteyi en üst düzeye çıkaracak güvenilir, yenilikçi ve verimli bir çözüm üretilmesiydi.

Sims Engineering tarafından üretilen otomatik yüz maskesi üretim makinelerinin oldukça karmaşık bir yapısı vardır. Katlanabilir kumaştan maske üreten bu makinelere kesme, katlama ve montaj bölümleri entegre edilmiştir. Maske kumaşının profil kesimini tamamlamak üzere yüksek derecede hassas bir kalıp ve delik açma seti kullanılmaktadır.

Makinelerin sorunsuz, verimli ve etkili bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla şirket, uzun süredir teknoloji ortağı olan NSK'ya başvurmuştur. NSK son 20 yıldır, Sims Engineering tarafından geliştirilen çeşitli makine ve sistemlere uygun NH/NS serisi lineer kılavuzlar (ve önceki modeller) tedarik etmektedir.

Yüz maskesi üretim makineleri için, lineer kılavuzların hem sessiz çalışma olanağı hem de genişletilmiş güvenilirlik sunarken yüksek hız ve yüksek yük taşıma kapasitesi sunması gerekliydi. Şirket, NSK'nin NH serisinin gereksinimleri karşılayacağından emindi.

Özel olarak geliştirilmiş yuvarlanma yolu geometrisi gibi özellikleri sayesinde NH serisi lineer kılavuzlar, diğer geleneksel seçeneklere göre iki kat daha fazla kullanım ömrü sunmaktadır. Kullanıcıların yararlanabileceği diğer avantajlar; yüksek dinamik yük değeri, yüksek verimlilik, uzun bakım aralığı, düşük gürültü çıkışı, montajının kolay olması ve diğer geleneksel seçeneklerin önüne geçen standart hassasiyettir.

Sims Engineering, NSK'nin İngiltere’de bulunan Newark tesisindeki atölyesinin karantina süresince açık olduğunu öğrenince memnuniyet duymuştur. İlk NH serisi lineer kılavuzlar sipariş verildikten yalnızca beş gün sonra NSK bu kılavuzları istenilen şekilde tedarik etmiştir.

NSK Newark stoktaki standart ölçülerin yanı sıra; belirli uzunluk, kaplama, keçe ve gres taleplerini de kısa süre içerisinde teslim edecek kapsamlı kapasiteye sahiptir. Bu tesiste, İngiltere ve Avrupa'daki talebi destekleyebilecek 15 ila 65 ebatlarında NH/NS lineer kılavuz stoğu vardır ve kendi atölyesi, özel siparişleri beş gün gibi kısa bir süre içerisinde karşılayabilecek kadar donanımlıdır.

NSK, 2020 boyunca Sims Engineering'e yüz maskesi üretim makineleri için kullanılacak pek çok NH lineer kılavuz tedarik etmiştir. Yüz maskesi için bölgesel kaynaklara olan artan talebi karşılamak için şu an üç tip makine üretim aşamasındadır.

Tüm Sims Engineering NH serisi lineer kılavuzları, NSK'nin K1 yağlama üniteleriyle birlikte tedarik edilmektedir. Böylece yağ, uzun bir süre boyunca temin edilir ve taşıyıcı aracın içine eklenerek yavaş yavaş serbest bırakılır. K1 hassas izolasyonu sayesinde, kirleticilerin lineer kılavuz yüzeyine ulaşması önlenir. Ayrıca geleneksel çözüm yöntemleriyle karşılaştırıldığında daha az yağ sızıntısına sebep olur.

NSK, farklı bir seçenek olarak kısa bir süre önce K1-L yağlama ünitesini piyasaya sürmüştür. K1-L'nin yağ haznesi çok daha geniştir ve içinde yeni bir poliolefin bazlı taşıyıcı malzeme yer alır. Bu özellikler sayesinde K1 serisine kıyasla iki kat hizmet ömrüne sahiptir. 

Resim1): Sims Engineering'de bir üretim sahası: Son 20 yıldır NSK, bu şirkete lineer kılavuz tedarik etmektedir. Fotoğraf: Sims Engineering

Resim 2)  Sims Engineering tarafından üretilen otomatik yüz maskesi üretim makinelerinde NSK'nin NH serisi lineer kılavuzları kullanılmaktadır. Fotoğraf: NSK

Resim 3):  NSK'nin NH serisi lineer kılavuzları, geleneksel ürünlere göre iki kat daha uzun hizmet ömrü sunmaktadır. Fotoğraf: NSK

Resim 4):  Yeni NSK K1-L yağlama ünitesi, K1 serisinin iki katı hizmet ömrü sunar. Fotoğraf: NSK

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız