Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2021-04-30

1)	NSK HR series tapered roller bearings

Tarım sektöründeki araçlar ve makineler için güç aktarma çözümleri, merkezinde tipik olarak yüksek tork ve yüksek yük olan farklı performans taleplerini karşılamak durumunda.  Bu nedenle şanzımanlar, diferansiyeller ve pervane milleri için kullanılan rulmanların güvenilirlik ve hizmet ömrü bakımından en üst seviyede olması gerekiyor. Otomotiv sektöründe güç aktarma sistemleri için rulman sağlama konusunda on yıllara dayanan deneyimi ile NSK bilgi ve deneyimlerini tarım sektöründeki uygulamalara başarıyla aktararak OEM'ler ve kullanıcılar için çok sayıda benzersiz avantaj sağlıyor.

Tarım sektöründe ortaya çıkan farklı trendler artık otomotiv sektörünün öncülüğünü takip etmeye başladı. Örnek vermek gerekirse; CO2 emisyonu ile ilgili olarak AB düzenlemeleri sıkılaşırken yakıt ekonomisini geliştirmek adına daha fazla boyut küçültme talebi artış gösteriyor. Buna karşın yüksek yük oranı ve düşük sürtünme ile çalıştırma gibi özellikler sunan rulmanlar tedarik ederek bu zorlukları doğrudan ele almak mümkündür.

Özel talepler

Otomotiv deneyimi bir avantaj sağlamasına karşın tarım sektöründe uygulamalar söz konusu olduğunda bir dizi önemli fark var. Karayolu araçları güçlü hızlanma/hız performansı gerektirir ve düz yüzeylerde ilerler; tarım araçları ise zorlu arazi ile başa çıkması, yüksek miktarda yük taşıması/çekmesi gerekir. Bu da birincil güç aktarma gereksinimi olarak yüksek hızın yerini yüksek torkun alması anlamına gelir.

Güç aktarma sistemlerinin uygunsuz şekilde belirlenmesi veya rulmanların yanlış seçilmesi birçok soruna yol açabilir. Güç aktarma rulmanlarında en sık görülen arızalar arasında pullanma, aşınma, kafes hasarı ve sürünme yer alır ve bunların her biri istenmeyen sonuçlara yol açar. Modern tarımda araçlar mümkün olduğunca fazla çalıştırılır. Böylece daha fazla üretkenlik sağlanmış olur. Fakat araçların fazla çalıştırılması rulman arızalarına yol açabilir. Bu arızalardan kaynaklı olası maliyetler ve kaybedilen zaman ise modern tarım araçları için bir felakete sebep olabilir. OEM'ler için garanti istekleri ve profesyonel itibarın zedelenmesi anlamına gelebilir.

Güç aktarma sistemlerinde pullanma; dönme yorulması nedeniyle yuvarlanma yolu veya döner elemanların pürüzsüz yüzeyinden metal parçalarının kopması ve bunun sonucunda pürüzlü bir dokuya sahip kısımlar oluşmasıyla meydana gelir. Bu arıza mekanizması, aşırı yük ve yabancı madde girmesi dâhil olmak üzere farklı kaynaklar sebebiyle meydana gelebilir.

Yüksek yük rulmanları

Pullanma olasılığını engellemek adına NSK tarım sektörü için güç aktarma uygulamalarında kullanılan ve mükemmel performans gösteren HR serisi yüksek yük rulmanları öneriyor. Daha yüksek yük taşıma kapasitesi ve daha uzun çalışma ömrü sadece pullanmayı önlemekle kalmaz, boyut küçültme girişimlerini destekleme kapasitesi ile katma değer sağlar. HR serisi konik makaralı rulmanlarda koninin arka yüzündeki omuzlarla yönlendirilen konik makaralar kullanılır. Bu rulmanlar; makaralar hem daha büyük boyutlu hem de sayıca daha fazla olduğu için tek yönde yüksek radyal ve eksenel yükleri taşıyabilme kapasitesine sahiptir.

HR serisi ayrıca %7 ila %19 arasında daha yüksek dinamik yük oranı ve %22 ila %68 daha uzun ISO L10 ömrü sağlayan sabit bilyalı rulman seçeneği sunar.

Güç aktarma rulmanlarında pullanmaya yol açan kontaminasyon girişinin önlenmesi için NSK'nin TM serisi öne çıkıyor. Açık tip rulmanlara oranla 2,5 kat daha fazla hizmet ömrü sağlayabilen keçesi, özellikle tarım uygulamalarına yönelik araçların güç aktarma sistemlerinin etkin şekilde kullanılmasına olanak tanıyor.

Keçe dudağı yapısının yenilikçi tasarımı toz gibi kontaminantların girmesini engellerken yağlama yağının geçmesine izin verir. Buna ek olarak sızdırmaz şekilde içeride tutulan gres, ilk yağlamaya yardımcı olmak üzere şanzıman yağını çekme özelliğine sahiptir. Yetersiz veya uygunsuz yağlama da pullanmaya neden olan faktörlerden biridir.

Son teknoloji malzemeler

Tarım sektörüne hizmet veren dişli kutusu üreticilerine yönelik diğer NSK çözümleri arasında NSKHPS oynak makaralı rulman ve HST eksenel bilyalı rulman yer alır. İlk seçenekte kullanılan en yeni malzeme teknolojisi ağır yük gerektiren uygulamalarda kolaylık sağlar. Hatta NSK'nin en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip olan (en yakın muadilinden %25 daha fazla) bu oynak makaralı rulmanlar sayesinde bazı işlemlerde küçülmeye gidebilir.

HST'nin güvenilir kafes donanımlı eksenel rulmanları, tarım sektöründe kullanılan makinelerde/araçlarda yer alan hidrostatik şanzımanlı uygulamalarda (HST) kullanılmak üzere tasarlanmıştır.  Rulman, iç ve dış kanalın alt yüzey yorulmasına karşı direnç kazandıran özel ısıl işlem ile desteklenen EP çelik kullanımı sayesinde standart eksenel rulmanlara oranla iki kat ömür sağlar.

Katma değer

NSK tarım sektörüne yönelik güç aktarma uygulamaları için değerini kanıtlamış kapsamlı ürün yelpazesi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda boyut küçültme, daha düşük sürtünme ve daha düşük CO2 emisyonu dahil olmak üzere farklı girişimler için katma değerli çözümler sağlayabiliyor. Özel malzemeler, gelişmiş ısıl işlem ve yenilikçi üretim süreçleri gibi yenilikler sayesinde yıllardır şanzıman rulmanları konusundaki deneyimiyle otomotiv sektörünün faydalandığı NSK, kendini kanıtlamış kaynakları ile tarım sektöründe de gün geçtikçe daha fazla yarar sağlıyor.

 

1) SK HR serisi konik makaralı rulmanlar bir yöndeki yüksek eksenel yükleri ve radyal yükleri taşıyabiliyor

2)  NSK'nin HR serisi sabit bilyalı rulmanları, yüksek dinamik yük oranı ve uzun hizmet ömrü sunuyor

3) TM serisi rulmanların keçeleri, açık rulmanlara oranla 2,5 kat daha uzun hizmet ömrü sunuyor

4) NSKHPS serisi oynak makaralı rulman, NSK'nin sunduğu en yüksek yük oranına sahip

5) HST güvenilir kafes donanımlı eksenel rulmanlar, özellikle hidrostatik şanzımanlı uygulamalar için ideal

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız