Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2021-06-28

NSK’s NH series linear guides

Meksika'da bulunan büyük bir otomotiv fabrikasında, kritik proses bileşeni yıkama makinelerinde ayda ortalama dört lineer kılavuz arızası yaşanması üzerine NSK'nin NH serisi lineer kılavuzlara geçilmesiyle ciddi ölçüde tasarruf sağlanmıştır. Üretimin durmasına, parça değiştirme işlerine, iş gücü ve ekstra yağlamaya bağlı olarak doğan önceki masraflar dikkate alınarak yapılan hesaplamalar, tesisin yılda 696.155 $ (577.314 €) tasarruf sağladığını göstermektedir.

İki otomatik parça yıkama makinesi, otomotiv fabrikasının motor yapım prosesinde önemli roller oynamaktadır. Bir makine, motor bloklarındaki talaşlı işleme sonrası safsızlıkları yıkayıp giderirken, ikinci makine aynı görevi motor kafalarında yerine getirir. Prosesin kritikliğine dair bir gösterge olarak belirtmek isteriz ki fabrikada dakikada ortalama 60 motor monte edilmektedir.

Uzman NSK mühendislerinin yaptığı kapsamlı AIP (Değer Katma Programı) uygulaması incelemesinde, iki adet bileşen yıkama makinesinin, metal kalıntı, soğutma sıvısı ve temizlik kimyasalları karışımı içeren yıkama çözeltisinden kaynaklanan şekilde yüksek düzeyde korozyona maruz kalıyordu. Bu oksitlenme, makinenin altına monte edilen dört adet lineer kılavuz içindeki rulmanlara zamanından önce hasar vererek, yatak sarmasına yol açıyordu. Bu nedenle uzman NSK ekibi, NH serisi lineer kılavuzlar kullanılmasını önermiştir.

Kaliteli NH/NS lineer kılavuzlar, özel olarak geliştirilmiş sabit bilya geometrisi gibi yenilikçi özelliklerin eklenmesiyle çok daha uzun hizmet ömrü sunmaktadır. Buna ilaveten, %30'a kadar daha dinamik yük mukavemeti sayesinde kullanıcılar, kompakt ve hafif bir formatta önceki nesil ürünlerin yorulma ömrünü ikiye katlayabilmektedir.

NH serisinin zorlu çalışma koşulları karşısında koruma sağlayan çeşitli yenilikçi kaplamalarla birlikte sunulması da önemli bir avantajıdır. Otomotiv fabrikasında NSK, hem korozyon mukavemeti hem de yüksek sağlamlık sağlayan sert krom kaplama kullanılmasını tavsiye etmiştir. Otomatik parça yıkama makinelerine uyacak şekilde 360 mm uzunluğunda tedarik edilen NH lineer kılavuzlarda, uzun süre bakım gerektirmeden çalışma için NSK'nin K1 yağlama ünitesi, çift keçe ve metal koruyucu da bulunmaktadır. K1, düzenli yağ değiştirmenin zor olduğu veya kolaylıkla yıkanıp temizlenebileceği uygulamalar için idealdir. 

Hiçbir arızanın meydana gelmediği başarılı deneme sürecinin ardından NH serisi lineer kılavuzların bileşen yıkama makinelerinde kullanılması, bir önceki yıla göre ciddi ölçüde tasarruf sağlamaktadır.

YouTube'da NH/NS lineer kılavuzlar hakkında yeni bir video mevcuttur: https://youtu.be/_62TERdoodU

1): NSK'nin parça yıkama makinelerine yönelik NH serisi lineer kılavuzlarında, son derece aşındırıcı çalışma ortamlarında koruma sağlayan sert krom kaplama kullanılmaktadır.

Picture 2): NSK NH serisi lineer kılavuzlar, uzun yorulma ömrü sağlayan yüksek dinamik yük mukavemetine sahiptir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız