Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2021-09-06

NSK’s spherical roller bearings

NSK, bir yılda, sayısız farklı sektörde ve uygulamada kullanılan milyarlarca rulman üretmektedir. Bu geniş çeşitliliğin merkezinde ise şirketin taş ocağı ve madencilik, çelik ve metal ile kağıt yapımı gibi ağır sanayi kollarında önemi gittikçe artan, üstün kaliteli oynak makaralı rulman serisi bulunmaktadır. NSK'nin Japonya'da üretilen oynak makaralı rulman çözümleri, sürekli titreşim, ısı ve şok yükleri içeren zorlu çalışma koşullarında tutukluk ve aşınmaya karşı direnç göstermede etkilidir.

Geniş ürün yelpazesinde, NSKHPS (Yüksek Performans Standardı) serisi göze çarpmaktadır. NSKHPS oynak makaralı rulmanları, yüksek sıcaklıktaki ortamlarda bile boyutsal stabilitesini muhafaza eder ve yüksek seviyeli radyal yükler ile orta seviyeli eksenel yükleri destekleyebilir. Bu rulmanların performans iyileştirmeleri, sıkı radyal boşluk toleransı, ekstra hassasiyete sahip delik ve dış çapı ile üstün şok yük kapasitesine sahip, süperfiniş yapılmış, özel ısıl işlem görmüş makaraları içerir. 

Daha yüksek dinamik yükleri ile NSKHPS rulmanları, standart rulmanlara kıyasla iki kata kadar daha uzun hizmet ömrüne sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda bakım gereksinimlerini ve toplam işletme maliyetini düşürür. Bu rulmanların diğer özellikleri arasında %20 daha yüksek hız kapasitesi ve 200°C'lik standart termal stabilizasyon sıcaklığı da bulunur. Bunun sonucu olarak, son zamanlarda çelik ve metal sektöründeki uygulamalar, sıcak haddehane, çelikhane aktarma kirişi ve cevher hazırlama makinelerindeki devirdaim fanları gibi başarılı rulman çözümlerini içermektedir.

NSKHPS serisinin üretimi de NSK'nin tüm oynak makaralı rulmanları gibi Japonya'da gerçekleştirilmektedir. Uluslararası ISO standartlarına uygun olarak Japonya'da üretilen bu rulmanlar, sundukları üstün performans ve yüksek kalite ile dünya çapında beğeni toplamaktadır. NSK, müşterilerine hızlı ve kolay teslimat sağlayabilmek için Avrupa'da yer alan dağıtım merkezlerinde kapsamlı bir ürün yelpazesi bulundurur.

NSK'nin oynak makaralı rulmanları birçok özel tasarıma ve teknik çözümlere de sahiptir. Mevcut oynak makaralı rulman çeşitleri arasında titreşimli elek, sealed-clean, Molded-Oil, sökülebilir keçeli, üçlü bilezik, sessiz ve düşük titreşimli ile ultra büyük parçalı modeller bulunur.

NSK'nin titreşimli elek oynak makaralı rulmanları, uzun bir hizmet ömrüne sahiptir ve madencilik tesislerinde (cevher ve mineralleri ayırmak için) kullanılan titreşimli makinelerin uzun süre kesintisiz şekilde çalışmasına olanak tanır. Silindirlerin kayma hareketini kontrol eden dış bileziklerin yuvarlanma yolundaki özel yüzey, hizmet ömrünün uzamasını sağlar.

Ağır sanayi uygulamalarındaki kullanışlılığını kanıtlayan başka bir NSK oynak makaralı rulman çeşidi ise sealed-clean serisidir. Çelik üretim ekipmanlarında kullanılan bu rulmanlar, rulmanların ekipmandan ayrılmalarını engelleyen çevresel bir damağa sahip yaylı nitril kauçuk keçelerle donatılmıştır. Keçeler, kirleri dışarıda tutmanın yanı sıra, eşit derecede önemli olan yağlama maddesini içeride tutma işlevini de kolaylaştırır.

NSK' nın portföyündeki bir diğer oynak makaralı rulman serisi ise özel yağ emdirilmiş malzemesi ile yağlanan ve aşındırıcı ve tozlu ortamlar için ideal bir çözüm sunan Molded-Oil serisidir. Bunların yanı sıra, taş ocağı ve madencilik gibi sektörlerdeki zorlu koşullarda uzun hizmet ömrü ve mükemmel sızdırmazlık performansı sunan sökülebilir keçeli rulman serisi bulunmaktadır. NSK'nin üç bilezikli rulman serisi, özellikle tahrik tarafında yer alan ve rulman yük dağılımının çok önemli olduğu değişken dişli pres valflerini desteklemek için kullanıldığından bu serinin en önemli kullanım alanı kağıt yapım sektörüdür. Ultra büyük parçalı oynak makaralı rulman serisi, son kullanıcıların, çelik fabrikasındaki konvertörün rulmanlarını değiştirirken harcadıkları bakım süresinden günlerce tasarruf etmelerine olanak tanır. NSK'nin sessiz ve düşük titreşimli rulman serisinin optimize edilmiş iç boşlukları, çalışma gürültüsünü azaltmaya yardımcı olur. Bu, özellikle yüksek hızlı asansör uygulamalarında özel bir avantajdır.

NSK'nin oynak makaralı rulman çözümleri ailesinin bir diğer üyesi de özenle belirlenmiş bir miktarda östenit içeren özel bir çelik bileşimi ile patentli ısıl işlemi kullanan SWR (Aşınmaya Süper Dayanıklı) serisidir. Çelik sektörü uygulamalarında kullanılan SWR rulmanlar, kullanıcılara yüksek aşınma direnci, daha uzun hizmet ömrü ve daha dayanıklı dış bilezik çekirdeği gibi avantajlar sunar.

NSK, bunlara ek olarak kalitesini kağıt yapım endüstrisinde, özellikle de kurutucu silindirleri gibi yüksek sıcaklığa sahip makine parçalarında göstermiş TL (tough and long life, dayanıklı ve uzun ömürlü) rulmanları sunmaktadır. TL rulmanlarının benzersiz özelliklerinden birisi de çevresel gerilmeye karşı sahip oldukları yüksek dirençtir. Böylelikle, TL rulmanları iç bilezik kırılmalarının azalmasını sağlar ve standart ısıl işlemden geçirilerek üretilen geleneksel rulmanlara kıyasla iki kattan daha fazla hizmet ömrüne sahiptir.

Sonuncu oynak makaralı rulman çözümü ise patentli kafes tasarımıyla daha yüksek üretkenlik, güvenilirlik ve yük kapasitesi seviyeleri vaat eden, yakın zamanda tanıtılan ECA serisidir. Optimize edilmiş kafes, iç gerilimi azaltıp kılavuz bilezik ihtiyacını ortadan kaldırır. Böylece, çelik üretimi ve madencilik makinelerinde kullanıldığında fayda sağlar.

NSK, sınıfında lider oynak makaralı rulman modellerine değer katmak için stok/envanterin azaltılması, özel eğitim yoluyla müşteri becerilerinin artırılması, yerinde inceleme ve/veya kurulum hizmetleri ile teknik raporlar ve yağlama analizleri sunulması gibi birçok farklı yola başvurabilir.

NSK'nin oynak makaralı rulmanları hakkında daha fazla bilgiye www.nskeurope.com/en/products/roller-bearings/spherical-roller-bearings.html adresinden erişilebilir. 

Resim: NSK'nin birçok özel tasarıma ve teknik çözüme sahip oynak makaralı rulmanları; sürekli titreşim, ısı ve şok yükleri içeren zorlu çalışma koşullarında tutukluk ve aşınmaya karşı yüksek direnç gösterir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız