Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2021-07-12

Euromac XT punching machine

Delme ve bükme tezgâhları tasarımı ve üretiminde küresel çapta uzman olan Euromac yakın zamanda gerçekleştirdiği iki önemli projede NSK'nin vidalı millerinden, lineer kılavuzlarından ve rulmanlarından yararlandı. Aslında Euromac, NSK ile 1995'ten beri sürdürdüğü son derece başarılı ortaklık doğrultusunda NSK hareket kontrol teknolojilerinden yararlanıyordu.

Euromac İtalya'daki merkezinde en zorlu müşteri taleplerini karşılayacak makineler tasarlıyor. Son derece gelişmiş teknolojiler ve benzersiz konseptler kullanıcıların her zaman gelişmiş, üretken ve rekabetçi ürünlerden yararlanmasını sağlıyor. Sürekli gelişim ve inovasyonu ilke edinen Euromac bu sayede etkinliğini dünya çapına yaymayı başardı ve 1986'dan bu yana etkileyici bir şekilde büyümeye devam ediyor.

NSK'nin hareket kontrol teknolojisinden yararlanan en yeni Euromac makineleri arasında 50 veya 60 ton pres kuvvetine, 2550 mm bükme uzunluğuna ve altı eksenli arka dayamaya sahip FX Bend 2550 yeni nesil abkant pres ve 1500 x 3000 mm kapasiteli ve yeni takviyeli kasaya sahip yeni nesil XT delme makinesi (hidrolik, hibrit veya elektrikli) yer alıyor. Her iki uygulamada kullanılan vidalı milleri, lineer kılavuzları ve rulmanları NSK sağlıyor.

Euromac XT hidrolik, hibrit ve elektrikli seçenekleriyle delme makinesi alnında yepyeni bir inovasyona imza atıyor. Euromac'in sunduğu her makine seçeneğinde ana delme ekseni farklı şekilde hareket ediyor. Örneğin; elektrikli versiyonda patentli bir teknoloji kullanılıyor. 90 m/s2 ve zaman zaman 10 mm'nin altına inen strok nedeniyle etki yükü sürekli sorun oluşturuyor.

Bu nedenle yüksek performanslı, sağlam ve güvenilir lineer hareket ürünlerine ihtiyaç duyuluyor. Elektrikli Euromac TX'nin ana delme ekseni için NSK, gres tutma özelliklerine sahip S1 bilya ara parçalı HTF SRD serisi vidalı mil seçeneğini sundu. Ayrıca bu vidalı millerde Tough Steel (Sert Çelik) adlı özel bir malzeme kullanılıyor. Yüksek hızlanma kabiliyetine sahip RA serisi lineer kılavuz ise HTF RD vidalı mili mükemmel şekilde tamamlıyor.

Son kullanıcılara daha kısa döngü süreleri ve daha yüksek üretkenlik sağlayan HTF SRD vidalı miller 3 m/s gibi son derece yüksek hızlara ulaşabilmek adına yenilikçi bir uç deflektör sirkülasyon sisteminden yararlanıyor. Daha önemlisi bu yüksek yüke dayanıklı vidalı mil sirkülasyon bileşenlerinin performansında düşüşe neden olmadan güçlü dönüş dengesi sağlarken optimize (pürüzsüz) bilya sirkülasyon yöntemi gürültüyü standart sistemlere oranla yarı yarıya düşürüyor.

NSK'nin düşük sürtünmeli, yüksek yük kapasiteli RA serisi makara kılavuzları, Euromac XT gibi takım tezgâhlarında ihtiyaç duyulan travers ve tekrar hassasiyetini sağlayacak rijitliği sunuyor. Bu özellik, özel olarak tasarlanan sınırlama ve saptırma parçalarının yanı sıra dönüş sırasında titreşimi en aza indirmek amacıyla mümkün olabilecek en geniş çapa ve hafif kaplı yüzeye sahip makaraların kullanılmasıyla sağlanıyor. Makara gövdelerinde özenle bir araya getirilen boşluk bırakma ve sınırlama teknolojisi sayesinde çok istikrarlı yer değiştirme kuvvetleri meydana gelir.

Bir yıl süren kapsamlı ve başarılı testlerin ardından Euromac XT delme makinelerini yüksek hacimde üretmeye başlayarak NSK'nin lineer hareket ürünlerinin performansı ve kalitesinin yanı sıra sağladığı teknik desteğin yenilikçi tezgâh üreticilerine nasıl katkı sağlayacağını ortaya koydu.

1)   Yeni Euromac XT delme makinesinde NSK'nin yüksek performanslı, sağlam ve güvenilir lineer hareket çözümleri kullanılıyor. Fotoğraf: Euromac

2): Euromac FX Bend 2550 yeni nesil elektrikli abkant pres de NSK'nin hareket kontrol teknolojilerinden yararlanıyor. Fotoğraf: Euromac

3):  NSK HTF SRD vidalı miller son derece yüksek hız sağlamak için yenilikçi bir uç deflektör sirkülasyon sisteminden yararlanıyor. Fotoğraf: NSK

 4): NSK'nin düşük sürtünmeli, yüksek yük kapasiteli RA serisi makara kılavuzları, Euromac XT gibi takım tezgâhlarında ihtiyaç duyulan rijitliği sağlıyor. Fotoğraf: NSK

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız