Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2021-03-29

TELICA machines from ETEL

NSK'nın NH serisi lineer kılavuzları yarı iletken üretimi için bir hareketli platform üreticisine, müşterilerine öncesine oranla daha fazla hız ve hassasiyet sağlayan bir çözüm sunmasına yardımcı oluyor. İsviçre'de yer alan ve yarı iletkenler için hareket sistemleri tasarımı ve üretiminde uzman olan ETEL S.A. şirketinin teknoloji temelli, devrim niteliğindeki TELICA teknolojisi, yüksek hacim ile yüksek hassasiyetin birlikte sağlanması gerektiği bu sektördeki tüm uygulamalara fayda sağlayabiliyor.

ETEL, TELICA'nın geliştirilme sürecinde arka uç yarı iletken süreçleri için çip döndürme ve bağlama, μ-LED bağlama, dağıtım uygulamaları ile elektronik pazarındaki farklı, yüksek hacimli ve zorlu işlerin gereksinimlerini karşılamaya yönelik çok eksenli konumlandırma platformu tasarlamak istiyordu. Buna karşın konsept, hız ve hassasiyet açısından mevcut kapasitenin üzerinde olmalıydı. Tasarım olarak standart hareket sistemi mimarileri yüksek konumlandırma hassasiyeti veya yüksek iş hacmi sağlar; ikisini aynı anda sağlaması mümkün değildir.

Bunları göz önünde bulunduran ETEL, NSK'nin NH serisi lineer kılavuzlarının performansı ve kalitesinden faydalanmaya karar verdi. NH lineer kılavuzlar hem düşük hem de yüksek çalıştırma hızlarında hassasiyetleri ve tekrarlı hareketleri başarıyla yerine getirmesiyle bilinir. Buna ek olarak ön yükün kontrol edilmesi sürtünme seviyelerinin ve uzun vadede rijitliğin yönetilmesine yardımcı olur.

Bunun yanı sıra ETEL'in NH lineer kılavuzlarında NSK'nin özel LG2 gresi yer alır. LG2, standart greslerle karşılaştırıldığında daha düşük emisyon oranı ve daha uzun hizmet ömrüne sahiptir ve daha düşük, daha stabil kuvvet sağlar.

Çok eksenli hareket platformu için benzersiz performans seviyeleri sağlayan TELICA, ETEL'in tüm hedeflerini karşıladı. Makine tipik çip döndürme bağlama uygulaması için saatte 10.000 birime kadar yüksek hacim ve 1µm'den daha iyi konumlandırma hassasiyeti sağlar. Bugüne kadar standart çözümler saatte 7500 birim ve 3µm sağlıyor.

TELICA'nın mekanik mimarisi, toplamda kontrol edilebilir sekiz eksen için X, Y ve Z yönlerinde üç derece serbestlikte hareket sağlayan bir çift gantri sistemidir. NSK'nin NH kılavuzlarının kullanıldığı TELICA makinelerinin sahip olduğu farklı kapasiteler arasında şunlar yer alır: X ve Y eksenlerinde 120 m/dk ve Z ekseninde 60 m/dk; sırasıyla X, Y ve Z eksenlerinde 4G, 6G ve 7,5G hızlanma; Z ekseninde hareket sonrasında ±0,25µm veya daha hassas X-Y hareket tekrarı.

Sistem, kullanıcıların 870 x 800 mm'lik çalışma alanında HBI (Hibrit Bağlama Ara Bağlantıları), FO-WLP (Yayılımlı Devre Levha Seviyesi Paketi) ve FO-PLP (Yayılımlı Panel Seviye Paketi) gibi yeni nesil gelişmiş paketlerin gereksinimlerini karşılamalarını sağlar.

Yılda 365 gün, günde 24 saat sürekli çalışma söz konusu olduğunda ETEL, TELICA sistemlerinin yaklaşık 10 yıl hizmet ömrü sağlayacağını öngörüyor. Bu da 50.000 km lineer ray ömrüne denk geliyor. NSK NH serisi lineer kılavuzlarının böyle bir performans göstermesinin altında, örneğin standart paslanmaz çelik yerine Raydent yüzey işlem teknolojisinin kullanılması, sürtünme ve titreşim seviyelerinin yakından kontrol edilmesi ve uzun ömürlü LG2 yağlama gresinin kullanılması gibi nedenler yatıyor.

ETEL Hakkında

Merkezi İsviçre'nin Neuchâtel kantonunda Môtiers'de bulunan ETEL S.A. 1974'te kuruldu. HEIDENHAIN grubunun bir parçası olan şirket %100 doğrudan bağlama teknolojileri üzerine çalışıyor. Lineer ve tork motorları, konum ve hareket kontrolleri ve yüksek teknoloji hareketli sistem ürünlerinden oluşan geniş ürün yelpazesiyle ETEL yarı iletken, elektronik, otomasyon, medikal ve takım tezgâhı pazarlarındaki uygulayıcıların en sıkı gereksinimlerini karşılayacak ürünler sunuyor.

www.etel.ch

 

1)   ETEL'in sunduğu TELICA makineleri saatte 10.000 birime kadar işlem hızı ve 1µm konumlandırma hassasiyeti sağlıyor. Fotoğraf: ETEL S.A.

2) NSK'nin NH serisi lineer kılavuzları hem düşük hem de yüksek çalıştırma hızlarında hassasiyetleri ve tekrarlı hareketleri başarıyla yerine getirmesiyle bilinir. Fotoğraf: NSK

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız