Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2021-05-06

NSK's Monocarrier linear actuators

Tıbbi teknoloji alanına yönelik olarak otomatikleştirilmiş analiz ekipmanları üreten bir şirket, örnekleri hem hızlıca hem de hassas bir şekilde işlemek için iki eksenli lineer bir sistem kullanıyor. Sistem geliştiricisi, sektördeki yüksek performans taleplerini karşılayabilmek amacıyla, iki adet NSK Monocarrier lineer aktüatöre dayanan bir kurulumdan faydalanıyor. Bir servo veya kademe motoru, vidalı mil ve yüksek hassasiyetli kılavuz içeren üniteler, ön montajı yapılmış ve kuruluma hazır bir şekilde gönderilir.

Tıbbi laboratuvar teknolojisi ve analizleri sektöründe, kan testlerinden hastalık teşhisi ve doping testlerine kadar çeşitli görevler yürütülmektedir. Son derece otomatikleştirilmiş makineler, örnekleri ve reaktifleri yüksek hızlarda inceleyerek analizi gerçekleştirir. Analiz gerektiren sıvıların taşınması ve işlenmesi ayrı ayrı tüplerde veya küçük ilaç şişelerinde ya da en az 96 çukurcuğa sahip mikrotitre plakalarda gerçekleşir.

Bu makinelerde ana işlem, ayrı ayrı her bir örneğin laboratuvar değerlerini tespit etmektir. Yüksek performanslı ve yüksek hassasiyetli lineer sistemler, reaktiflerin her bir örneğe doz olarak verilmesi, küçük ilaç şişelerinin analiz ünitesine sürülmesi veya örnek taşıyıcıların bir analiz istasyonundan diğerine aktarılması gibi görevleri gerçekleştirerek bu süreçte mekanik düzeyde destek sağlar. Bu tür sistemler otomatikleştirilmiş, hatasız ve yüksek kapasiteli iş akışını mümkün kılar.

Sektörün önde gelen tıbbi analiz ekipmanı üreticilerinin önemli bir kısmı bu amaçla NSK'nin Monocarrier lineer aktüatörlerini kullanmaktadır. MCM serisi; yüksek kaliteli bir NSK vidalı mili, servo veya kademeli motoru, U profilli lineer kılavuzu, rulman ünitelerini ve motor adaptörlerini kompakt bir ünitede bir araya getirerek tasarım, montaj ve kullanıma alma için gereken çalışmaları azaltır. Lineer kılavuz, uzun vadeli ve bakım gerektirmeyen kullanım sunmak için standart olarak K1 yağlama ünitesiyle donatılmış ve korozyona karşı koruma sağlamak üzere düşük sıcaklıklı krom kaplama kullanılarak desteklenmiştir.

NSK Monocarrier'ın kilit özellikleri arasında, yüksek rijitlik ve yük taşıma kapasitesi, düzgün hareket, hassas konumlandırma, korozyon direnci ve uzun hizmet ömrü bulunmaktadır. MCM serisi Monocarrier'lar, çeşitli strok uzunluklarına ve hatvelere sahip standart beş farklı boyutta sunulmaktadır.

Hem kompakt hem de çok güçlü yüksek teknolojili laboratuvar analiz makinesi üreticileri, örnek taşıyıcılardaki ilaç şişelerini boşaltmak için iki Monocarrier MCM sistemini birlikte kullanıyor. Taşıyıcının Y eksenine NSK MCM03 serisi bir ünite takılırken daha kısa X ekseninde MCM02 ünitesi kullanılmıştır (NSK, en az yer kaplayan MCM02'den MCM10'a kadar, 50 ila 1000 mm aralığında stroklara sahip çeşitli çözümler sunmaktadır).

Her iki eksen, Monocarrier'ı dişli bir kayış kasnağı aracılığıyla tahrik eden kademeli motorlarla (alandan kazanmak için U düzeninde kurulur) donatılmıştır. Çoğu uygulama için kayış gerekmeyip motor ile MCM ünitesi arasında doğrudan tahrik yapılandırmasına olanak tanıyan bir kaplinden faydalanılır.

Analiz cihazı, saat başına gerçekleştirilen test sayısı bakımından çok yüksek bir kapasite sunar. NSK Monocarrier üniteleri, malzemeleri sürekli olarak dolduran ve boşaltan, ayrı olarak monte edilmiş önemli bir alt aksam sayesinde bu performansa katkıda bulunur. Sonuç olarak, makineyi durdurma veya duraklatma gereksinimi ortadan kalkar ve laboratuvar teknisyenleri, sistem çalışmaya devam ederken istedikleri zaman yükleme yapabilir. NSK'nin lineer aktüatör çözümünün güvenilirliği, sistemin yılın 365 günü boyunca 7/24 bakım gerektirmeden kullanılmasına olanak tanır.

NSK, lineer sistemleri ön montajı yapılmış ve kuruluma hazır bir ünite şeklinde, sensör ve braket gibi diğer aksesuarlarla birlikte gönderir. Lineer ünite, analiz cihazının merkezi kontrol sisteminden gelen komutları alır ve kullanıcıya, örnekler ile örnek taşıyıcıları ünitenin hizmet ömrü boyunca yüksek hız ve hassasiyetle işleyebilen yüksek kaliteli bir çözüm sunar.

1) Sektörün önde gelen tıbbi analiz ekipmanı üreticilerinin önemli bir kısmı NSK'nin Monocarrier lineer aktüatörlerini kullanmaktadır – Fotoğraf: Denis Starostin/Shutterstock

2) Monocarrier MCM serisi; yüksek kaliteli bir NSK vidalı mili, servo veya kademeli motor, U profilli lineer kılavuz, rulman üniteleri ve motor adaptörlerini kompakt bir ünitede bir araya getirir. Fotoğraf: NSK

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız