Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2021-11-05

NSK Self-Lube® bearing units with triple-lip sealed inserts

Üç dudaklı keçe ve uç kapak koruyuculu NSK Self-Lube® rulmanlar, taş ocakları, madencilik ve inşaat gibi sektörlerdeki zorlu çalışma koşullarında uzun çalışma ömrü sunuyor. Kirletici maddelerin yetersiz özellikteki rulmanların içine girerek makineleri ve ekipmanları kolayca durma noktasına getirebildiği bu sektörlerde, rulmanların üstün performans göstermesi büyük önem taşıyor.

Arıza süresi, madencilik operatörleri ve inşaat proje müdürlerinin en büyük düşmanıdır. Kritik tesisler ve ekipmanlar, zorlu çıktı hedeflerini, proje tarihlerini ve bütçeleri tutturabilmek adına güvenilir performans göstermelidir.

Çıkartma, taşıma, hazırlık, ayırma veya zenginleştirme gibi birbirinden farklı süreçlerde kirlenme ve döküntü görülür; bunun yanı sıra ağır yükler, şok yükler ve titreşim gibi unsurlar da söz konusudur. Kullanım ömrünün uzun olabilmesi için rulman seçimi büyük önem taşır. Doğru rulman seçimi ile madencilik ve inşaat sahaları, çalışma sürelerini ve üretkenliklerini en üst düzeye yükseltebilir ve aynı zamanda bakım maliyetlerini azaltabilir.

En gelişmiş tasarım, malzeme, yağlayıcı ve keçelerle donatılmış NSK Self-Lube® rulmanları, standart rulmanların kullanım ömrünü rahatça aşıyor. Dahası, üç dudaklı keçe ve şaft ucu koruyucularına sahip Self-Lube® rulmanları tercih ederek arıza süreleri ve onarımlarla ilgili maliyetleri azaltmak mümkün.

Güvenilir koruma

NSK, yüksek seviyede kirliliğin görüldüğü uygulamalar için özel olarak geliştirilen üç dudaklı keçeyi öneriyor. Dış bileziğe tutturulan ve preslenmiş dış çeliğe sabitlenen bu tek parça halindeki kalıbı ve üç dudaklı nitril keçe, rulmanı ağır çalışma ortamlarında koruyan etkin bir sızdırmazlık tasarımı sunuyor.

Standart Self-Lube® rulmanlarda isteğe bağlı olarak uç kapak koruyucu takılabilmesi için bir yerleştirme yivi de bulunmaktadır. Kapak, personeli dönen bileşenlerden korumaya yardımcı olurken, rulmanı da dışarıdan gelebilecek kirlere karşı koruyor.

NSK Self-Lube® rulman üniteleri, güvenilir rulmanlardan ve yataklardan oluşan geniş bir portföye sahip. Bu uygun maliyetli çözümler özellikle de karmaşık yataklar veya özel mil aranjmanları gerekmeksizin rulmanların hızla ve rahat bir şekilde monte edilmesini sağlıyor.

Maliyetleri azaltma

Kolay kullanım, kendi kendini yağlama ve uzun kullanım ömrü sayesinde taş ocağı, madencilik ve inşaat sektörlerindeki şirketlerin rulman değişimi, bakım ve arıza süreleri nedeniyle oluşan maliyetlerini azalttığı anlamına geliyor.

Titreşimli tambura monte edilen rulmanlarla ilgili sıklıkla güvenilirlik sorunu yaşayan bir şirket bu duruma örnek gösterilebilir. Söz konusu rulmanlar, son derece ağır koşullarda kullanılıyor ve sıklıkla ünitelerini tamamen kaplayan kuma maruz kalıyordu. Buna ek olarak, uygulamanın içeriği ve erişiminin zor olması nedeniyle bakım sıklığı ve maliyetlerin artması sorun oluşturuyordu.

NSK, AIP Katma Değer Programının bir parçası olarak kapsamlı bir arızalı rulman analizi gerçekleştirdikten sonra, çalışma süresini önceki çözüme göre 10 kat artıracak olan üç dudaklı keçeli Self-Lube® rulmanları önerdi. Buna ek olarak, sağlamlık seviyesi son derece yüksek olan ve yağlama hazneleri bulunan üç nitril keçe dudağı, kirleticilerin içeri girmesini durdurmak adına etkin bir yöntem sunuyordu.

Tasarımda yenilik

Başka bir müşteri hikayesinde ise hazır beton ve diğer inşaat malzemelerini tedarik eden bir şirket, burgu vidalı pompa rulmanlarının incelenmesi için NSK'yı davet etti. Söz konusu burgulu pompalar bekleme konteynerlerine kül (kül, kum, cam, lif ve metal parçalarından oluşan aşındırıcı bir karışım) aktarmak için kullanılıyordu. Burada vidalar külü yaklaşık olarak 40 derecelik bir açıda kaldırıyordu ve rulmanın alt birimleri sıklıkla arızalanıyordu.

Arızalanan rulmanları inceleyen NSK bir dizi sorun tespit etti. Örneğin, flinger keçesini söktükten sonra rulmanın iç bileziğinde herhangi bir kontak keçe olmadığı görüldü. Kontak keçe büyük olasılıkla aşınıp yok olmuştu ve bu da rulmanın doğrudan kirlenmesine neden oluyordu. Bunun yanı sıra kafeste ağır bir paslanma söz konusuydu ve yağlama eksikti. Toz ve partiküllerin rulmana girmesi nedeniyle gres büyük olasılıkla emilmişti ve öğütme macununa dönüşerek kauçuk keçeyi eritmişti.

Bu durumu düzeltmek adına NSK bir kez daha Self-Lube® rulmanlarını önerdi. NSK ayrıca bu vakada ek keçeye sahip küçük bir disk plaka eklenmesini de önerdi. Bu küçük tasarım eklentisi kirlenmenin büyük ölçüde engellenmesine yardımcı olacak ve birikintinin kaçmasına neden olabilecek bir yola sahip olduğu için rulman keçesindeki basıncı önemli ölçüde azaltacaktı.

Self-Lube® rulmanındaki üç dudaklı keçe çözümünün kullanılması sayesinde sızdırmazlık daha da arttırıldığından güvenilirliğin de önemli ölçüde artması olası. Bunun yanı sıra alt rulman için uç kapak koruyucu kullanılması toz girişinin azaltılmasına yardımcı olacağı için de fayda sağlayacaktı.

Bunlar, NSK'nın taş ocağı, madencilik ve inşaat uygulamalarında karşılaştığı ve başarı gösterdiği örneklerden sadece birkaçıdır.

1)  Üç dudaklı keçeleli rulmanlara sahip Self-Lube® rulman üniteleri, rulmanların toz ve su kontaminasyonuna maruz kaldığı uygulamalar için idealdir

2) NSK’nin özel olarak geliştirdiği üç dudaklı keçeler, kontaminasyona karşı maksimum koruma için tek parça halinde kalıplanmış ve üç dudaklı nitril keçelerdir

3) Self-Lube® uç kapak koruyucuları personeli dönen bileşenlerden korumaya yardımcı oluyor ve rulmanları dışarıdan gelecek kontaminasyona karşı koruyor

Picture 4): Self-Lube® end cap protectors easily clip into place on the outer ring of the bearing insert

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız