Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2021-09-20

1)	In barrel washers for vegetables, bearings submerge in water with every rotation of the drum

Yüksek kontaminasyonlu koşullarda çalışan rulmanlar birçok özelliğe sahip olmalıdır. Son derece verimli bir keçe aranjmanına sahip olması ise birinci önceliktir. Ancak bu rulmanlar uygun maliyetli de olmalı ve montaj sırasındaki yanlış hizalamaları önlemenin yanı sıra kolay, çabuk ve pratik bir şekilde takılıp çıkarılabilmelidir. Giderek daha çok sayıda OEM ve üretim tesisi bu ihtiyaçları karşılamak için ideal çözümü NSK’nın üç dudaklı keçeye sahip Self-Lube® rulman üniteleri sayesinde buluyor.

Self-Lube® rulman üniteleri, rulman ve yataklar için sunduğu geniş ve güvenilir yelpazesi sayesinde kullanıcıların oldukça zorlu koşullarla başa çıkmasına yardım ediyor. Özellikle de bu uygun maliyetli üniteler karmaşık yataklar veya özel mil aranjmanları gerekmeksizin rulmanların kolay ve hızlı bir şekilde monte edilmesini sağlıyor. Self-Lube® üniteleri rulmanları bir yuvaya ve mile takmak için gerekli tüm özellikleri sağlıyor.

En büyük avantajı ise tek parça halinde kalıplanmış ve üç keçe dudağına sahip bir nitril keçe olan, özel olarak üretilmiş üçlü keçe dudağıdır. Koruyucu bir dış çelik tabakaya (dış bilezikte sabitlenmiştir) bağlı olan üç dudaklı keçe, rulmanı toz, kum, su veya çamur gibi kötü koşullara karşı koruyan etkili bir tasarıma sahiptir.

Üç dudaklı keçeye sahip Self-Lube® rulmanları kullanmaya başlayan çok sayıda şirket arasında, sebzeleri işleme veya ambalajlama öncesinde yıkamayı sağlayan tamburlu yıkayıcılarını üreten bir firma da bulunmaktadır. Tamburlu yıkayıcının rulmanı tambur her döndüğünde suya dalar. Islanma ve korozyon nedeniyle rulmanları üç ayda bir değiştirmek gerekiyordu. Şirket bu pahalı işlemden kurtulmak için sorunu araştırmak üzere NSK'nın uzman mühendis ekibini davet etti.

Kapsamlı bir inceleme ve rulman arıza analizinin ardından NSK, rulmanların suyla kontaminasyona maruz kaldığı uygulamalar için mükemmel bir çözüm olarak üç dudaklı keçeye sahip Self-Lube® rulman ünitelerini önerdi. Bu çözüm sayesinde rulmanların ömrü 7 aydan fazla artış gösterdi (en az %133'lük iyileşme sağlandı). Tamburlu yıkayıcı üreticisi bu işlem sayesinde her altı aylık operasyon döneminde rulman değiştirme ve bakım maliyetlerinden 56.600 € tutarında tasarruf sağlıyor.

Self-Lube® rulman üniteleri bir rulman ve bir yataktan oluşmaktadır. Bu rulmanlar rağbet gören 6200 serisi konfigürasyonuna göre yapılmış sabit bilyalı rulmanlardır. Entegre tasarımları sayesinde standart bilyalı rulmanlara kıyasla daha işlevsel ve çok yönlüdürler. Self-Lube® rulmanları yalnızca NSK'nın sunduğu geniş RHP yatağı yelpazesine değil, kullanıcının kendi tercih ettiği yataklara da uyum sağlamaktadır.

NSK boyut konusunda geniş bir aralığa sahip olduğu gibi çeşitli mil kilitleme aranjmanları da sunuyor. Buna tespit vidaları, eksantrik bilezik ve konik manşon kilidi seçenekleri de dahildir. Dahası, yeniden yağlama süreleri de seyrekleştiği için makinelerin bakım maliyetleri azalarak üretkenlikleri artıyor.

 

Resim 1)  Sebzelere yönelik tamburlu yıkayıcılarda rulman tambur her döndüğünde suya dalar. Fotoğraf: iStock.com/zlikovec

Resim 2):  Üç dudaklı keçeli rulmanlara sahip Self-Lube® rulman üniteleri rulmanların su kontaminasyonuna maruz kaldığı uygulamalar için idealdir. Fotoğraf: NSK

Resim 3): NSK’nin özel olarak geliştirdiği üç dudaklı keçeler, kontaminasyona karşı maksimum koruma için tek parça halinde kalıplanmış ve üç keçe dudağına sahip nitril keçelerdir. Fotoğraf: NSK

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız