Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Servisler - 2021-06-02

NSK academy Training Module for continuous casting

Büyük beğeni toplayan NSK Academy çevrim içi platformuna, sürekli döküm adlı yeni bir eğitim modülü dahil edildi. Portalın çelik ve metaller bölümüne eklenen en son modül, sürekli döküm uygulamalarında görülen zorlu çalışma koşullarına dayanacak rulmanları belirlemede rol oynayan herkesin ilgisini çekecektir. NSK Academy'de kullanıma sunulan tüm eğitim modüllerinde olduğu gibi, kursu tamamlayan kayıtlı kullanıcıların sertifika almaya hak kazanması için bölüm sonundaki testte soruların en az %80’ine doğru cevap vermesi gerekir.

Sürekli döküm makineleri ağır çalışma koşullarında kullanılır. Rulman seçiminin dikkatli ve bilinçli bir şekilde yapılmaması rulmanların güvenilirliğini ve hizmet ömrünü tehlikeye atabilir. Karşılaşılan zorluklar arasında ısı, ağır yükler, aşırı düşük hızlar ve merdane bükülmesi sayılabilir. En yaygın rulman arıza türü ise diferansiyel kayma / kayma sürtünmesidir.

Katılımcılar yeni eğitim modülünün başında, sürekli döküm işlemi ve bu işlemde kullanılan makineler hakkında daha fazla bilgi edinirken çift sıra teknolojisine de özel olarak değinilmektedir. Ardından rulmanlar (özellikle de oynak makaralı rulmanlar) derinlemesine ele alınarak ağır yükler, hatalı hizalama ve milin termal olarak genleşmesi gibi durumların nasıl üstesinden gelindiği ve bu rulmanların kayma sorunu ile nasıl başa çıktığı açıklanmaktadır.

NSK'nin yeni eğitim modülünde silindirik makaralı rulmanlar da ele alınmaktadır. Silindirik makaralı rulmanın temas şekli, saf dönüş avantajı sağlayarak kayma sürtünmesinden kaynaklanan aşınmaları önler ve böylece güvenli uzun hizmet ömrü sunar.

Bu en son eğitim modülünde temel olarak, sürekli döküm uygulamalarına yönelik rulman seçiminin dayandığı temel ilkelerle ilgili önemli bilgiler verilmektedir. Sürekli döküm sektörünün satış, teknik destek ve AR-GE'den bakım ve mühendisliğe kadar herkes bu modülden fayda sağlayacaktır.

Devam etmekte olan pandemi nedeniyle çevrim içi/uzaktan eğitimin hiç olmadığı kadar önemli olduğu günümüzde NSK Academy, platform kullanıcılarının günlük çalışmalarında pratiğe döktükleri bilgi birikimini genişletmelerine ve makine ömrünü en üst düzeye çıkarmak üzere en güncel NSK rulman çözümlerinden faydalanmalarına yardımcı olabilir.

Modüle www.nskacademy.com sitesinden ulaşabilirsiniz (Yeni kullanıcılar için hızlı ve kısa bir kayıt işlemi gereklidir). 

Picture: Bu yeni eğitim modülünde, sürekli döküm uygulamalarına yönelik rulman seçiminin dayandığı temel ilkelerle ilgili önemli bilgiler verilmektedir

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız