Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Görüşme - 2022-02-28

Campetella Robotic Center and NSK linear guides

NSK lineer kılavuzları ve makaralı rulmanları, Campetella Robotic Center tarafından üretilen endüstriyel robotlar da dahil olmak üzere plastik enjeksiyon döküm işlemleri için birçok gelişmiş otomasyon sisteminde kullanım alanı bulmaktadır.

Campetella Robotic Center plastik enjeksiyon
döküm sürecinde endüstriyel robotların ve otomasyon sistemlerinin üretiminde ve
uygulamasında uzmanlaşmış, İtalya merkezli bir şirkettir. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan şirket, 1897'de özel tarım ekipmanları üreticisi olarak kuruldu ve yıllar içinde zanaatkarlığın endüstriye dönüştüğü yolda yüzlerce girişimciye eşlik etti. Campetella ailesinin art arda gelen beş nesli, Marche bölgesindeki güçlü köklerini korurken küreselleşmenin sunduğu fırsatlardan da en iyi şekilde yararlanmayı başardı. Şirket bugün her kıtadan çok uluslu müşterilere hizmet veriyor.

1980'lerden beri, Campetella yüksek performansı ve güvenilirliği sayesinde özellikle plastik döküm sektöründe olağanüstü pazar başarısı elde eden yenilikçi bir dizi Kartezyen robot ve manipülatör geliştirmektedir.

Günümüzde, Campetella Robotic Center mekanik tasarımlara ve konseptlere odaklanan lider bir şirkettir, aynı zamanda yazılım mühendisliği, tesis kurulumu ve endüstriyel robot satışı ve satış sonrası yardımı hizmetleri sunmaktadır. Robotik çözümler, plastik döküm sektörünün hâlâ temelini oluşturmaktadır. Bu ileri düzey deneyim şirketin, parçanın ekstrüderden boşaltılmasından tüketiciye gönderilmeye hazır hale getirilmek üzere son ambalajlanmasına kadar, birden fazla üretim ihtiyacı olan büyük ulusal ve uluslararası endüstriyel gruplar tarafından seçilmesi sağlamaktadır.

Döküm hatları için ileri teknoloji çözümler

Endüstriyel otomasyon dünyasında kazanılan deneyim, şirketin robotlarını plastik malzemelerle ilgili Endüstri 4.0 uygulamalarında bir dönüm noktası haline getirdi. Şirket bu liderlik konumuna dünyanın önde gelen enjeksiyon döküm makineleri üreticileriyle kurduğu sağlam ortaklıklar sayesinde de gelmiştir. Plastik sektöründeki her uygulama için Campetella, parçaları işleme ve taşıma süreçlerine en uygun teknolojik çözümü araştırır ve önerir. Etiketlemeden montaja, kalite kontrolden paletlemeye kadar, şirketin tasarım ekibi 7 gün 24 saat seri üretim garantisi veren en uygun otomatik sistemleri sunar ve uygular.

Elia Campetella bu konuda şu şekilde açıklama yapıyor: "Müşterilerimiz bizden sadece yüksek hızı garanti etmemizi değil, aynı zamanda asla arızalanmamasını veya beklenmedik bir şekilde durmamasını sağlamak için otomasyon zincirinin her bir unsurunun maksimum optimizasyon sunduğu yüksek verimli hatlar oluşturmalarına yardım etmemizi istiyor." "Bu nedenle, tasarımcılarımızın başlangıç noktası en kaliteli bileşenler ve alt sistemlerdir. Bunlar olmadan müşterilerimize en yüksek kaliteyi ve en düşük toplam mülkiyet maliyetini sunamayız. Bu doğrultuda, NSK'nın da aralarında olduğu stratejik tedarikçilerimizden aynı yaklaşımı benimsemelerini istiyoruz: Kalite ve güvenilirlik her zaman pazarın zirvesinde olmalıdır. Parça işleme için sunduğumuz birçok otomasyon çözümünü oluşturan tasarımcılarımızın yaratıcılığını geliştirmemizin tek yolu bu."

Campetella Academy: herkese yararlanabileceği uzmanlık

Beceri konusu Campetella Robotic Center için son derece önemlidir, bu nedenle şirket yakın zamanda stratejik Campetella Academy projesini başlattı.

 

Campetella, "Pazar giderek daha gelişmiş ve kompleks çözümler istiyor," diyor. “Bizim gibi bir şirket için en son teknolojilere ayak uydurmak çok önemli. Aynı zamanda, bilgi birikimimizi iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için müşterilerimize aktarmamız çok önemlidir. Campetella Academy, stratejik tedarikçilerimiz, müşterilerimiz ve bizim için bir buluşma noktasıdır. Otomasyon bilgisinin üretim ortamında herkesin yararına olmasını teşvik eder, böylece herkes giderek daha rekabetçi ve zorlu bir küresel pazarda yerini güçlendirebilir."

 

Şirketler arasındaki yakın iş birliği ruhuyla NSK, yeni nesil ürün ve çözümlerin geliştirilmesine yardımcı olmak için en gelişmiş lineer hareket çözümlerini sunarak Campetella Academy ile iş birliğine başladı.

 

Verimliliğe yönelik yenilikler

Uzun yıllardır Campetella Robotic Center'daki tasarımcılar, Kartezyen robotların ve diğer birçok işleme sisteminin sunulması için NSK'nın
 çözümlerinden yararlanıyor. Şirket, özellikle performans özellikleri ve mutlak güvenilirliği nedeniyle seçilen en yeni nesil lineer kılavuzları ve makaralı rulmanları kullanıyor.


Campetella Robotic Center Satın Alma Müdürü Luca Marinangeli şunlar söyledi: "Yıllarca süren başarılı iş birliği ve karşılıklı güven sayesinde tasarımcılarımız bileşenlerin seçiminde özerk bir şekilde hareket edebiliyor ancak son teknoloji hizmetlerle sunulan yeni çözümleri araştırmak veya sunulan yeni fırsatları belirlemek için genellikle NSK teknisyenleriyle görüşüyor. Bu konuda iyi bir örnek, pazara sunulduğundan beri denenmiş ve test edilmiş olan ve büyük lineer hareketlerin gerekli olduğu her yerde Campetella tarafından üretilen tüm makinelerde standart hale gelen K1 kendinden yağlamalı sistemdir. K1 sistemi, yıl boyunca 7/24 çalışması gereken tesislerde muhteşem ve takdir edilen bir katma değer olan müşterilerimize bakım gerektirmeyen çözümleri sunmamızı sağlıyor. Makinelerimizin, yüksek hızlarda ve çok ağır yüklerde milyonlarca döngü boyunca çalışması gereken makaralı rulmanlar kullanması alışılmadık bir durum değildir. NSK'nın K1 kendinden yağlamalı ünitesini kullanıldığından makaralı rulman bloğu ve lineer kılavuz, elektrik kabloları gibi diğer makine bileşenlerinden daha uzun çalışma ömrüne sahiptir ve asla bakım gerektirmez."

Campetella Robotic Center tarafından çok beğenilen bir diğer özellik de uzun bağlantı raylarında mükemmel düzlük sağlayan NSK'nın NH/NS kılavuzlarının benzersiz Gotik kemer profilidir. Dört noktalı 'X' temasına sahip Gotik kemer profili, küçük hizalama hatalarını telafi etme beceresini kaybetmeden rijitlik sunar. Ayrıca, dört derin yivli ray, maksimum yük kapasitesi sağlayan büyük boyutlu bilyalarla donatılmıştır.

Bunlar
iki sektör lideri arasındaki verimli iş birliğinin ortak başarılarına nasıl katkıda bulunduğunu gösteren birçok örnekten yalnızca birkaçıdır ve 120 yıldan fazla geçmişinde müşterilerinin yararı için yeni zorluklara göğüs germeye sürekli devam eden bir şirketin gelişimini destekler.

Resim 1): Campetella Robotic Center tarafından oluşturulan Kartezyen robotlar ve diğer birçok işleme sistemi, NSK lineer kılavuzlarından yararlanır. 

NSK NH/NS series linear guides

Resim 2): Maksimum hassasiyet ve son derece yüksek yük değerleri, NSK NH/NS serisi lineer kılavuzları Campetella Robotic Center'da popüler bir seçim haline getiriyor.

Campetella robots for stack-moulding applications

Resim 3): İstifleme döküm uygulamalarına yönelik Campetella robotları, NSK çözümlerinden yararlananlar arasındadır. 

Five successive generations of the Campetella family

Resim 4): Campetella ailesi beş kuşaktır şirketin yönetimindedir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız