Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2022-11-21

İşlenmiş yüzeyin büyütülmüş görünümü (simüle edilmiş görüntü)

NSK, kalıp ve kalıp işlemede ve yüzey hassasiyeti kritik olan diğer uygulamalarda kullanılan takım tezgahları için daha yüksek yüzey kalitesi sunan, hareket hataları azaltılmış yeni bir vidalı mil geliştirdi. Yeni vidalı mil ikincil çapak temizleme veya parlatma uygulamalarında harcanan süreyi ortadan kaldırarak veya azaltarak, daha yüksek üretkenliğe katkıda bulunurken aynı zamanda enerji tasarrufu için tahrik torku miktarını da azaltır.

Son yıllarda, beş eksenli freze makineleri gibi takım tezgahı üreticileri, daha yüksek kaliteli kalıp ve kalıp yüzeyleri üretmek için bu makinelerde kullanılan vidalı millerin hareket doğruluğunun geliştirilmesini ve hassasiyetin arttırılmasını talep etmektedir.

Bir vidalı milin yönü tersine çevirildiğinde, sürtünmedeki ani dalgalanmalar, işlenmiş yüzeyde çizgi izleri bırakarak ve yüzey kalitesini düşürerek, iki tepeli "çeyrek kusur" hareket hatalarına neden olur. Çeyrek kusurlarla ilgili yapılan çok sayıda çalışma, sayısal kontrol (yazılım tabanlı servo denetleyici kompanzasyonu) yoluyla ilk tepe noktasını düzeltmenin mümkün olduğunu göstermektedir. NSK artık, daha çok faktörün birleşik etkileri sebebiyle ikinci zirveyi tam olarak telafi etmek daha zor olsa da (ilk zirveye kıyasla) , talaşlı imalat endüstrisine bu sorunla alakalı bir çözüm sunabilir.

NSK, gerçek dijital ikiz simülasyonu ve sürtünme analizi kullanarak optimize edilmiş dahili tasarıma sahip yeni bir vidalı mil geliştirdi. Bu sonucun anahtarı, şirketin vidalı millerdeki sürtünme dalgalanmalarının altında yatan mekanizmayı anlamasıydı.

Yeni vidalı milin pek çok özelliği arasında, tahrik torkunu stabilize eder ve hareket yönünü tersine çevirirken sürtünme dalgalanmalarını azaltır, böylece hareket doğruluğunu iyileştirir ve çeyrek kusur hareket hatalarını azaltır Sonuç, ikinci zirvenin neredeyse ortadan kaldırılmasıdır. Gerçekten de, %20'ye kadar daha az sürtünme dalgalanması da ilk zirvenin yüksekliğinin azaltılmasına katkıda bulunur.

NSK'nın yeni vidalı mil ve yazılım servo denetleyici kompanzasyonu kombinasyonu sayesinde takım tezgahı üreticileri, müşterilerine işlenmiş yüzey kalitesinde önemli iyileştirmeler sağlayabilir. Ayrıca, gelişmiş yüzey kalitesi, daha önce gerekli olan çapak temizleme veya parlatma işlemlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırır veya azaltır, teslim sürelerini kısaltırken, daha düşük tahrik torku enerji tasarrufuna katkıda bulunur. Tüm bu avantajlar, takım tezgahı üreticilerine potansiyel müşterilerine benzersiz satış noktaları sunma fırsatı sağlar.

Takım tezgahı üreticilerinin rahatlığını en üst düzeye çıkarmak için, çeyrek hata kontrollü NSK vidalı millerinin bağlantıları geleneksel ürünlerinkilerle tamamen değiştirilebilir ve bu da maliyetli ekipman değişiklikleri olmadan benimsenmesine olanak tanır. Vidalı mil, 25 ila 63 mm'lik mil çaplarında ve 5 ila 30 mm'lik uçlarda mevcut olacaktır. Ön yük türleri şunları içerecektir: ofset ön yük (Z ön yük), çift somun ön yükü (D ön yük) ve yay tipi çift somun ön yükü (J ön yük).

 

Fotoğraf 1):  İşlenmiş yüzeyin büyütülmüş görünümü (simüle edilmiş görüntü)

 

 

 

Fotoğraf 2): Dairesel enterpolasyon işleme sırasında hareket hatası (servo denetleyici kompanzasyonu ile)

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız