Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2022-07-25

NSK yüksek yük kapasiteli vidalı miller

NSK, enjeksiyon kalıplama makineleri ve servo presler gibi yüksek yüklü uygulamalarda vidalı mil ömrünü önemli ölçüde uzatan yeni bir teknoloji geliştirmiştir. NSK'nın son çıkardığı süper uzun ömürlü vidalı milleri, yük dağılımının optimizasyonu sayesinde geleneksel vidalı millere kıyasla iki kat daha fazla hizmet ömrü sunuyor. Bir diğer avantaj ise, hizmet ömrünün uzatılması ve makine boyutlarının küçültülmesi ile kaynakların korunmasını sağlamaktır. Bu teknoloji, elektrikli tasarımlara geçiş yapan makine üreticileri için ayrı bir çekiciliğe sahip olacak.

Özel uzun ömürlü teknolojinin geliştirilmesi ile, yük dağılımını daha eşit dağıtarak dengeleyen NSK, vidalı millerin ömrünü geleneksel tasarımlara göre iki katına kadar uzatabilir (uygulama özelinde). Bu yeni teknoloji, NSK'nın tescilli yüksek hassasiyetli işleme yeteneklerinin (özel makinelerin geliştirilmesi dahil), şirketin dijital ikiz simülasyonu teknolojisinin ve hassas ölçüm sistemlerinin (işleme verileriyle bağlantılı halde iyileştirilmiş ölçüm doğruluğu) bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. NSK'nın yeni süper uzun ömürlü vidalı mil teknolojisini benimsemek, yüksek yüklü uygulamalar gerçekleştiren makine üreticileri için, daha küçük bir mil çapının kullanılmasına izin vererek maliyet tasarrufu sağlayan bir başka avantajdır.

Vidalı mil teknolojisindeki yeni gelişmeler, birçok makine üreticisi için hayati önem taşımaktadır. Örneğin, birçok ülkede ilerleyen sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve karbon nötrlüğü girişimleriyle, endüstriyel makinelerin çevre dostu olma ve işlevselliğini artırmaya elbette ihtiyaç vardır. Burada, örneğin enjeksiyon kalıplama makineleri ve servo pres üreticileri, enerji tasarrufu için hidrolikten servo motorlar ve vidalı miller kullanan elektrikli tahrik sistemlerine geçiyorlar.

Daha karmaşık şekilleri ve daha büyük boyutları işleyebilen, yüksek verimliliğe sahip elektrikli enjeksiyon kalıplama makinelerine olan talep artıyor. Sonuç olarak, bu alandaki OEM'ler, kısa işlem süreleri sunan 'yüksek döngülü' tasarımlara yöneliyor. Daha hızlı ve daha sık çalışma şekli, uzun ömürlü vidalı mil ihtiyacı doğurur.

NSK'nın HTF-SRC serisi yüksek hızlı, yüksek yüklü bilyalı vidaları (100-200 mm dış çap), yeni süper uzun ömürlü teknolojiden yararlanıyor. Bir diğer önemli nokta ise, yeni seride boyutların NSK'nın mevcut eşdeğer modelleriyle tamamen değiştirilebilir olmasıdır, bu nedenle makine tasarımında herhangi bir değişiklik yapılması gerekmez.

NSK Vidalı Miller hakkında daha fazla bilgi için>>

 

Fotoğraf: 1-    NSK'nın süper uzun ömürlü vidalı milleri, geleneksel vidalı millere oranla iki kat daha fazla hizmet ömrü sunar  

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız