Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2022-10-17

NSK'nın şaftlar için lazer hizalama aracı LAS-Set, kolay kurulum için ikili lazerler kullanır

Avrupa'daki üreticiler, artan enerji faturalarının ekonomik sancısını yaşıyorlar, bu da bir ikilem yaratıyor: maliyeti absorbe edin veya müşterilere yansıtın. İkisi de kolay değil. Sonuç olarak, şimdi NSK'nın hizalama cihazları ve enerji açısından verimli rulman çözümleri ile şirketlerin maliyetlerini düşürmeleri için uygun bir zaman.

Artan enerji maliyetlerinde bir miktar rahatlama var gibi görünüyor. Bu nedenle, verimlilik seviyelerini iyileştirme ve faturaları düşürme aracı olarak en yeni hareket kontrol teknolojilerine yönelen endüstriyel şirketlerin sayısı artıyor. Rulmanlar, makinelerin enerji verimliliğini doğrudan artırabilen bileşenlere uygun bir örnektir ve aynısı, şaftların ve kayışların optimize edilmiş kurulumu için de geçerlidir. Örneğin, bir makine ile bir elektrik motoru arasındaki optimum hizalama, enerji verimini arttırmayı destekler.



Hizalama önemlidir

Tahminler , makinelerin ve endüstriyel ekipmanların %50'sinden fazlasının ISO standartlarına göre yanlış hizalandığını gösteriyor. Fakat yanlış hizalamaların nedeni nedir? Sorunlar genellikle, kuplajlı şaftlar, boşlukları veya sapmaları kabul edilebilir sınırların üzerinde olacak şekilde konumlandırıldığında başlar. Şaftlar daha sonra merkezden uzaklaşarak daha yüksek yüklemeye, aşırı ısı üretimine ve daha fazla enerji tüketimine yol açar.

Yanlış hizalama belirtileri arasında artan sıcaklık, yüksek titreşim, gevşek kaplin cıvataları ve yatak keçelerinde yağ sızıntısı bulunur. Bu belirtileri gösteren herhangi bir makine veya sistem, daha yüksek güç kullanımı yoluyla kârlılık üzerinde neredeyse kesinlikle olumsuz bir etkiye sahip olacaktır.

NSK, şaftlar (LAS-Set) ve kayışlar (LAB-Set) için her seferinde hızlı ve mükemmel hizalama sağlamaya yardımcı olan gelişmiş lazer hizalama araçları sunar. LAS-Set, daha uzak mesafelerde bile kolay kurulum için çift hatlı lazerler ve hassas sonuçlar için yüksek çözünürlükte dijital sensörler kullanır. LAB-Set, hizalamayı tek lazer başlıklı çözümlerinden çok daha doğru hale getiren iki çizgili lazer vericisi barındırır.

Bu aletlerin benimsenmesi yalnızca enerji verimliliğine katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda kaplinler ve contalar gibi kritik makine parçalarındaki aşınmayı da azaltarak makine duruş süresini en aza indirir ve üretkenliği en üst düzeye çıkarır.

NSK lazer hizalama araçlarının avantajlarından yararlanan tesisler, %17'ye ulaşan enerji tasarrufu kaydetti ve bu da hızlı bir yatırım getirisi (ROI) yarattı.



Net-sıfır konusu

Endüstri net sıfır karbon emisyonuna ulaşma baskısı ile karşı karşıya kaldığından, şu anda enerji verimliliği ön planda. Net sıfıra giden yol birçok zorluğu beraberinde getirirken, geçiş, yatırım, yenilik, kazanç ve istihdam yaratma potansiyeline sahiptir. Elektrik motorları ve destekledikleri sistemler, küresel elektrik tüketiminin %40'ından fazlasını oluşturuyor . Bu düşünce akılda tutularak, oldukça basit kazançlar elde edilebilir.

NSK, yalnızca düşük makine çalıştırma maliyetleriyle para tasarrufu sağlamakla kalmayıp aynı zamanda CO2 emisyonunu azaltan ve daha sürdürülebilir operasyonlara katkıda bulunan birçok enerji verimli rulman üretmektedir. Buna bir örnek, elektrik motorlarında kullanıldığında enerji kaybını %80'e kadar azaltan NSK sabit bilyalı rulmanlar olabilir. Geleneksel sabit bilyalı rulmanlarla karşılaştırıldığında, NSK'nın yüksek verimli rulmanları, çelik kafes kullanıldığında %60, plastik kafes kullanıldığında ise %80 daha az sürtünme oluşturur.

Diğer bir yenilik ise NSK'nın iç sürtünmeyi azaltan, enerji verimliliğini artıran ve elektrik motorlarının servis aralığını iki katına çıkaran EA7 gresidir. Optimize edilmiş gres dolum miktarı ile, düşük viskoziteli ve sürtünmesi azaltılmış yağlayıcı, torku azaltmak, güç kaybını minimuma indirmek ve karbon emisyonlarını azaltmak isteyen tüm tesisler için mükemmel çözüm sunar. Ayrıca, geleneksel gres ile karşılaştırıldığında, EA7, mikro titreşim karşısında daha iyi yağlama özellikleri sunar.

Enerji açısından verimli rulman performansına bir başka katkı da NSK'nın temassız keçe teknolojisidir. Mühendisler , enerji açısından verimli tahrik sistemleri tasarlamaya başladıklarında, geleneksel keçe temasından kaynaklanan doğal sürtünme yoluyla tahrik verimliliğinden ödün vermek kolay olduğundan, rulmanlara dikkat etmelidirler. NSK ürünleri, sürtünme torkunu veya çalışma sıcaklığını artırmadan verimli sızdırmazlık özellikleri sunar.



Endüstri için faydalar

En çok fayda sağlayabilecek olanlar, araç üstü tahrik mekanizmalarının enerji verimliliğinde her zaman daha fazla kazanım arayan otomotiv üreticileridir. Düşük sürtünmeli rulmanlar için daha fazla pazar talebi , uygun bir verimlilik sınıfı elde eden üreticilerin daha yüksek satışlardan yararlanma eğiliminde olduğu çamaşır makinesi üretimi gibi segmentlerden gelmektedir.

Gelişmekte olan bir pazarı belirtmek için , elektrikli araç (EV) motorlarının yüksek hızlı dönme performansını geliştirmek için NSK'nın rulmanları talep görüyor. Burada, plastik kafesler gibi yenilikler, çelik kafeslerden daha hafiftir ve azaltılmış mekanik kayıplar, mükemmel kendi kendini yağlama özellikleri ve düşük sürtünme katsayısı sunar. Tüm bu özellikler enerji verimliliğine ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunur.

NSK'nın en son geliştirmeleri arasında, klima fan motorlarında kullanım için %100 bitki kaynaklı biyoplastikten yapılmış bir kafesle donatılmış dünyanın ilk rulmanı yer alıyor. Bu ultra sürdürülebilir rulmanlar, fan motorunun sorunsuz bir şekilde dönmesine yardımcı olarak elektrik kullanımını azaltır ve enerji tasarrufu sağlıyor.

Sürdürülebilirliğe katkıda bulunan çözümler, yalnızca gelecek nesiller için gezegeni korumakla kalmaz, aynı zamanda maddi tasarruf sağlar ve kârlılığı artırır. NSK, çevre dostu ürün yenilikleri ile kendini karbonsuz bir toplum gerçekleştirmeye adamıştır.


Fotoğraf 1):  NSK'nın şaftlar için lazer hizalama aracı LAS-Set, kolay kurulum için ikili lazerler kullanır

Fotoğraf 2):  NSK LAB-Set lazer hizalama aracı LAB-Set, gelişmiş doğruluk için iki çizgi lazer vericisi içerir

Fotoğraf 3): NSK, %100 bitki kaynaklı biyoplastikten yapılmış bir kafesle donatılmış rulmanlar sunabilmektedir

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız