Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2022-05-02

NSK Newark site implements rainwater harvesting

Rulman ve lineer hareket uzmanı NSK'nın İngiltere’deki Newark üretim tesisi şebeke suyu tüketimini yılda yaklaşık 200.000 litre azaltacak bir yağmur suyu toplama sistemini devreye alıyor. Bu sistem aynı zamanda yerel yağmur suyu akışının azaltılmasına da katkıda bulunarak bölgede olası sel baskınlarının önlenmesine yardımcı olacak.

Stormsaver StormStation yer üstü sistemine dayanan sistem yüksek miktarda çatı hacmi ve iki geniş çaplı yağmur iniş borusu ile büyük bir fırın binasına odaklanıyor. Newark'ta bu sürecten sorumlu NSK Otomasyon ve Sürdürülebilirlik mühendisi yağmur suyunu 10.000 litrelik bir tanka (boyut olarak yaklaşık bir nakliye konteyneri kadar) yönlendiren yağmur iniş borularına elektronik valfler ekledi.

Tank Newark tesisinin merkez bahçesinde çalışanların görebileceği bir noktada gerçek bir başarı abidesi olarak yer alıyor. Entegre filtreleme sunan UV aydınlatma bakteri ve mantar sporlarını yok ediyor. Temiz su iki pompa ile basınçlı hale getiriliyor ve tesisin taşlama departmanındaki üç tuvalet blokuna gönderiliyor. Bu kısım üretim personeline sağlanan tuvalet tesislerinin %40'ını oluşturuyor ve üç vardiya boyunca 140 çalışana hizmet sağlıyor.

Nisan 2022'de devreye alınan yağmur suyu toplama sistemi her yıl yaklaşık 200.000 litre temiz suyun tuvalette kullanılması ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Tesisin akıllı sayaçlar için bir test alanı olarak kullanılması ise projenin farklı bir bölümünü oluşturuyor. Yakında kurulacak olan bu ölçüm sistemi giren ve çıkan suyun yanı sıra elektrik tüketimini de ölçecek. Daha geniş ölçüm süreçleri yıl içinde kullanılma sunulacak.

Tesisin Trent Nehri'ne yakın olması (1 km'den az mesafe vardır) sistemin önemli bir unsurunu oluşturuyor. Özellikle fabrika binaları olmak üzere bölgedeki tüm yeni binalar sel potansiyeli nedeniyle su yönetimine tabidir. NSK Newark sahasında yeni bir bina inşa etmek isteseydi sel önleme özelliklerine sahip olması gerekirdi. Bu noktada yeni yağmur suyu tankının görevi olan su tamponlama süreci devreye giriyor. Bu doğrultuda tesiste ek tankların kurulması yerel olarak su kaçaklarının azaltılmasına yardımcı olacak ve bölgedeki herkes için faydalı olacak.

Projenin son derece başarılı olması Avrupa'daki diğer NSK tesisleri için bir temel oluşturabilir. Newark halihazırda sistem bileşenlerini, gereken sermaye yatırımını ve sağlanan tasarruf oranlarını ayrıntılı olarak paylaştı. Akıllı sayaçların kullanıma sunulmasından sonra daha fazla veri edinilecektir.

Şirket daha sürdürülebilir bir topluma yönelik küresel hedeflerine doğru ilerlerken tesis sınırlı su kullanan tuvaletler, düşük enerjili ısıtma ve aydınlatma dahil olmak üzere çevresel girişimlerini devreye almaya devam edecek.

Fotograf: NSK Europe'un Birleşik Krallık'ta Newark bölgesindeki Stormsaver StormStation tankı 10.000 litreye kadar yağmur suyunu depolayabilir

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız