Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2022-05-16

PET bottles

Bir PET (polietilen tereftalat) şişe üreticisi, şişirme makinelerinin lineer kılavuzlarını sık sık değiştirmek zorunda kalıyordu. Ancak üretici, NSK'nın RA serisi makaralı kılavuzlarını kullanmaya başladığından beri bir yılı aşkın süredir herhangi bir arıza yaşanmadı ve bakım, yedek parça ve arıza giderme süresi maliyetlerinde yıllık 60.000 € tasarruf sağlandı.

Şişirme makinelerindeki lineer kılavuz arızalarının çokluğundan şikâyetçi olan üretici, NSK'yı birkaç hatalı kılavuzu incelemeye davet etti. Uzman analizi sonucunda, arıza nedeni kısa strok hareketleri, kısa döngü süreleri, sık açma-kapama işlemleri ve makine çalışmaya başlarken artan yer değiştirme kuvveti nedeniyle meydana gelen uç kapak hasarı olarak belirlendi.

NSK, bu kullanım profilini ve meydana gelen hasarı göz önünde bulundurarak plastik işleyicisine RA serisi makaralı kılavuzları kullanmasını tavsiye etti. Bu kılavuzlar, diğer avantajlarının yanı sıra, çok yüksek yük taşıma kapasitesi ve hareket hassasiyeti, aşırı rijitlik, sorunsuz çalışma ve kısa döngü oranları ile yüksek yük koşulları altında uzun hizmet ömrü sunar.

RA serisinin başlıca tasarım özelliği, makaraların her biri arasında bir sınırlama işlevi gören ara parçalarıdır. Bu ara parçalar, makaranın eğrilmesini azaltmak ve sorunsuz çalışmayı sağlamakla birlikte makine çalışmaya başlarken meydana gelen yer değiştirme kuvvetini de azaltır.

Kullanıcı NSK'nın tavsiyesine uydu ve denemek için şişirme makinelerinden birini NSK RA serisi makaralı kılavuzlarla donattı. Bu makine, bir yıldan fazla bir süre boyunca herhangi bir sorun veya arıza olmadan çalışarak arıza giderme süresi maliyetlerini sıfıra indirdi. NSK'nın maliyet tasarrufu analizi, sadece bu makinenin yenilenmesinin tek başına 59.500 € tasarruf sağladığını gösterdi.

Bu sonucun ışığında, PET şişe üreticisi diğer şişirme makinelerini de yenilemekte tereddüt etmedi.


 

Bir PET şişe üreticisi, şişirme makinelerinde NSK RA serisi makaralı kılavuzlardan yararlanıyor. Fotoğraf: Shutterstock

Picture 2): NSK RA series roller guides offer high load capacity and rigidity to meet the needs of a wide range of applications. Photo: NSK

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız