Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2022-10-03

Japonya'daki büyük bir hastanede teknoloji tanıtım projesine katılanlar

NSK, tıbbi ortamlarda hastaları hareket ettirmek için robotik cihazlar da dahil olmak üzere yeni hizmet robotu teknolojisi geliştirerek topluma yardımcı olmak için çalışıyor. Ekim 2021'de şirket, hastanelerde robotik teknoloji uygulamak ve Covid-19'un yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için bir Japon hükümeti girişimine katıldı. NSK şimdi de, ön saflardaki sağlık personeli ile diyalog halinde robotik teknolojilerini daha da geliştirmek için çalışıyor.

İnsanlara yardımcı olmak ve toplumsal sorunları çözmeye yardımcı olmak için şu anda dünya çapında yeni robotlar geliştirilmektedir . Bu çabanın bir parçası olarak NSK, tıbbi tesisler ve hastaneler de dahil olmak üzere birçok insanın bulunduğu ortamlarda kullanılmak üzere robotlar oluşturmak istiyor. Şirketin yumuşak hareket ve düşük gürültü teknolojileri, bu alandaki robotik uygulamalar için idealdir.

İlk planlama aşamasında geliştirme için adaylar arasında otonom bir mobil robot vardı. Ancak NSK, dar koridorları ve yüksek yaya trafiği ile hastanenin iç işleyişini gözlemledikten sonra, hasta transferi sırasında personele yardımcı olabilecek motorlu bir yardım robotunun iş yeri verimliliğine daha faydalı bir katkı olacağı sonucuna vardı.

Şirket, önerilen robotunun sağlık personeli üzerindeki fiziksel yükü azaltabileceğini ve sağlık sektöründe çalışma tarzı reformunu kolaylaştıracağını biliyordu. Bu yaklaşıma dayalı olarak şirket, personelin hastanelerde sedye ve araba gibi ağır nesneleri hareket ettirmesine yardımcı olan bir robotik prototip geliştirdi. Japon hükümeti girişiminin bir parçası olarak, NSK şu anda büyük bir hastanede motorlu yardım robotunun kullanımını tanıtıyor. Nihai hedef, sağlık sektörü tarafından günlük kullanım için benimsenmesidir.

NSK, yardımcı robotu geliştirirken temel kullanıcı sorunlarına odaklanıyor ve fikir doğrulamasını kısa döngülerde devreye alıyor. Örneğin, robotu bütünüyle geliştirmek için üç yıl harcamak yerine, NSK her üç ayda bir müşterilerden geri bildirim almakta ve geliştirme sürecinde kademeli olarak iyileştirmeler yapmaktadır.

NSK tarafından geliştirilen robot, yumuşak başlangıç ve hızlanmanın yanı sıra yavaşlama ve dar dönüşleri kolaylaştıran bir motor sürücüsü kullanır. NSK, sağlık hizmetlerinde ön saflarda çalışanlara yardımcı olmak için bilgi birikiminden yararlanarak, kullanıcı gereksinimlerine karşılayan bir robot yaratmak istiyor. Bu tür yenilikçi projeler, şirketin toplumun ihtiyaçlarını daha iyi karşılamaya yönelik hedefini desteklerken, aynı zamanda büyüme için yeni fırsatlar yaratır.

 

Fotoğraf 1) Japonya'daki büyük bir hastanede teknoloji tanıtım projesine katılanlar

Fotoğraf 2):  NSK'nın bir sedyenin tabanına yerleştirilmiş motorlu yardım robotunun prototipi

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız