Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2022-02-10

NSK Group'un bir parçası olan Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro), son teknoloji ürünü VCM-3 durum izleme sistemini (CMS) Berlin metrosundaki (U-Bahn) 606 adet raylı vagona kurmak için Stadler Rail ile uzun vadeli bir anlaşma imzaladı. VCM-3 CMS, bakım programlarını optimize etmek, çalışma süresini korumak ve işletme maliyetlerini düşürmek için hizmet verecek.

Milyonlarca avroluk bu durum izleme projesi, İsviçre merkezli Stadler'in yakın zamanda kazandığı ve Berlin yeraltı ağında kullanılmak üzere 1.500'e kadar yeni demiryolu vagonunu teslim etmesini öngören sözleşmenin ayrılmaz bir parçası. Çerçeve anlaşmanın değeri 3 milyar avroya yakın olup, Avrupa'da şimdiye kadar verilmiş en büyük tedarik sözleşmelerinden biri.

B&K Vibro'nun kapsamlı CMS çözümü, titreşim sensörlerinin ve kenar cihazlarının (OBD) yanı sıra, en üst düzeyde güvenilirlik sağlamak için raylı taşıyıcı rulmanlarını ve diğer dönen parçaları sürekli olarak izleyen tanılama ve analiz hizmetlerini içerir.

Toplu taşıma sektörünün yüksek güvenilirlik talepleri nedeniyle, operatörler günümüzde yoğun olarak arıza giderme süresini ve işletme maliyetlerini azaltmaya odaklanmaktadır. Bir CMS çözümünün benimsenmesi, yalnızca bakım programlarının optimize edilmesine yardımcı olmakla kalmayan, aynı zamanda bir yalın operasyon ekibiyle birleştirildiğinde operasyonel güvenilirliği ve çalışma süresini artıran yeni nesil kestirimci bakım stratejilerinin uygulanmasını sağlar.

Akıllı izleme çözümleriyle dönen makinelerin ve bileşenlerin yüksek kullanılabilirliğini sağlayan B&K Vibro, bu alanda onlarca yıldır küresel bir öncüdür. NSK, gelişmiş otomasyon, akıllı teknoloji ve çevresel önlemlere yönelik talepleri daha iyi karşılayabilmek için 2021'in mart ayında B&K Vibro'yu satın aldı. NSK, bu hamlesiyle aynı zamanda şirketin CMS alanındaki gelişimini küresel bazda hızlandırmayı da amaçlıyor.

B&K Vibro'nun geniş ürün ve hizmet yelpazesi, titreşim sensörlerini (ivme, hız, yer değiştirme), titreşim monitörlerini, yazılımı ve tesis çapında izleme sağlayan online entegre çözümleri içerir. Bu teknolojiler, dünya çapındaki ulaşım sistemlerinin, fabrikaların, petrokimya tesislerinin, enerji santrallerinin ve rüzgâr çiftliklerinin güvenli ve emniyetli bir şekilde işletilmesini sağlar ve yenilikçi bakım ve üretim stratejilerinin bir parçasını oluşturur.

Resim : Berlin metrosunda (U-Bahn) bulunan toplam 606 vagon, B&K Vibro'nun VCM-3 durum izleme sistemini kullanacak. 

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız