Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2023-04-17

Çelik Tel Üreticisi

NSK, çelik tel çekme makinelerinin makara montaj grubuna takılan rulmanlarında tekrarlayan arızalar yaşayan bir şirketi bu ciddi sorundan kurtaran bir çözüm sundu. NSK'nın, sorunu tespit eden ve en uygun çözümü öneren  müdahalesi sayesinde, müşteri yılda 1.2 milyon Euro'yu aşan maliyet tasarrufu elde ediyor.

Rulman arızalarının, yüksek bakım maliyetlerinin yanı sıra, ayda yaklaşık 75 arızanın yaşandığı üretim hattında ciddi aksaklıklara neden olması, şirketin yönetim ekibi için kritik bir endişe yarattı. Acil ve güçlü tasarlanmış bir çözüm kesin bir öncelik haline geldi ve bu nedenle çelik tel üreticisi NSK'ya ve yüksek eğitimli rulman uzmanlarından oluşan ekibine başvurdu.

Kapsamlı bir arızalı rulman analizi ve uygulama incelemesinin bir parçası olarak, NSK mühendisleri şirketin mevcut rulmanlarının yağlanması ve sızdırmazlığı ile ilgili bir sorun tespit etti. Özellikle yağlama analizi sonucunda, mevcut yağın grafit bazlı olduğu ve bunun uygulamaya uygun olmadığı tespit edildi. Bu soruna katkıda bulunan diğer bir faktör ise yüksek yükler ve zorlu çalışma koşulları altında sürekli gerçekleştirilen çelik tel çekme işlemiydi.

NSK’nın yeni bir rulman ve yağ çözüm paketi olarak sunduğu teklifle aranan çare bulundu. Değer önerisinin bir parçası olan bu çözüm, özel olarak seçilmiş lityum gres ile birlikte NSK’nın keçeli çift sıralı silindirik makaralı rulmanından oluşuyordu.

NSK'nın tam donanımlı silindirik makaralı rulmanları, atık madde veya su girişini önleyen yüksek performanslı temaslı keçelere sahiptir. Ek özellikleri arasında bakım kolaylığı için iç ve dış bilezikte yeniden yağlama delikleri ve (gerekirse) dış ortamda kullanım için yüksek korozyona dayanıklı fosfat kaplama bulunur. Lityum gres ile önceden yağlanan sızdırmaz keçeli üniteler, radyal ve eksenel kapasiteyi artırmak için yüksek yük dereceleri sunar.

Belirlenen potansiyel çözümle birlikte bir sonraki adım, yeni rulman/yağ kombinasyonunu kapsamlı bir deneme prosedürü ile adım adım uygulamaya koymaktı. Sonuç oldukça olumluydu ve rulman ömründe %40'lık bir iyileşme görüldü, bu da verimlilikte büyük gelişmeler ve bakım maliyetlerinde azalma sağladı. Aslında, daha önce gerekli olan teknik destek ve mühendislik süresinin ortadan kaldırılmasının yanı sıra, kayıp üretim süresi ve işçilik saatlerindeki azalmalar, yıllık olarak 1.202.455 Euro olarak hesaplanan rakamlarla önemli tasarruflar sağlıyor.

Müşteri o zamandan beri tel çekme makinesindeki tüm makara montaj grubunu NSK'nın önerdiği rulman/yağ kombinasyonuna dönüştürdü.

 

Fotoğraf 1): Çelik tel üreticisi üretim hattında ayda yaklaşık 75 arıza yaşıyordu. Fotoğraf: Telif Hakkı (c) 2022 Fotoğraf Germany/Shutterstock

 

Fotoğraf 2):  NNSK'nın tam donanımlı silindirik makaralı rulmanları lityum gres ile önceden yağlanır. 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız