Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2018-11-12

NSK NUB series of cylindrical roller bearings

NSK, sürekli döküm makineleri için yeni piyasaya sürülen NUB serisi silindirik makaralı rulmanların detayları ile ilgili yeni bir broşür yayınladı. Sürekli döküm endüstrisindeki en popüler şaft çaplarına uyacak şekilde yeni çıkarılan beş ebata ilişkin bilgiler de broşürde yer almaktadır. 120, 130, 140, 150 ve 160 mm iç çaplı rulmanlar mevcuttur. NSK şimdi, seri için yakın gelecekte piyasaya sürülecek olan daha fazla ebatı geliştirmeye çalışıyor.
 

NUB silindirik makaralı rulmanlar özellikle son derece zorlu çelik endüstrisi uygulamaları için, bilhassa sürekli döküm makinelerinin doğrultma bölümünde bulunanlar gibi kılavuz merdanelerinin tahriksiz tarafı için tasarlanmıştır.

NUB makaralı rulmanlar kullanıcılara birçok benzersiz avantaj sunar. Örneğin, rulmanlar sadece şaftın termik genleşmesini idare etme kabiliyetine sahip olmakla kalmamakta, aynı zamanda hattın kılavuz merdanelerinin 12 dakikaya kadar olan yanlış hizalanmalarını telafi edebilmektedir. Sürekli döküm makinesi uygulamaları için rakip rulmanların aksine, NUB serisi rulmanların bu iki özelliğinin bir arada işlev görmesi son derece önemlidir. Daha fazla açıklamak gerekirse, iç bilezik, dış bileziği ısıl genleşme altında dengelediğinde, bunu rulmanın yanlış hizalama telafisi yeteneklerinden ödün vermeden yapar. Kendiliğinden hizalama, bilezikler ve makaralar üzerinde özel profilleme ve özel bir iç tasarım ile sağlanır.

Sürekli döküm işleminde, bir kol her biri çeşitli segmentler içerebilen çok sayıda bölüme sahiptir. Döküm slab, kalıbı terk ettikten sonra, bir düzleştirici bölümünden yatay çekme kısmına geçmeden önce bükme ve eğme içeren bölümler boyunca ilerler, daha sonra belirli uzunlukta kesilir ve soğumaya bırakılır. Tek bir kol, çeşitli bölümler arasında dağıtılan 10 ila 17 segmente sahip olabilir.

Tipik bir kol üzerinde yüzlerce rulman bulunması sayesinde (ki bazı sürekli döküm atölyeleri iki paralel kol kullanabilmektedir), rulmanlar proses için kritik öneme sahiptir. Bununla birlikte, bu tür rulmanların, zorlu çalışma koşullarına, çok yüksek seviyede mekanik strese ve ayrıca sıvı ve buhar halindeki soğutma suyuna dayanması gerekmektedir. Buna ek olarak, merdane tabla tahriklerinin çok düşük hızları (<10 rpm), geleneksel oynak makaralı rulmanların tasarımları çok zorlu yağlama gerektirdiği için, sorun yaratabilir.

Geleneksel makaralı rulmanların aksine, yuvarlanma yolundaki baskın hat teması sayesinde NUB rulmanlarda saf yuvarlanma sürtünmesi meydana gelir. Sürtünme bu nedenle daha düşüktür ve aşınma azalır. Basit montaj ise, bir başka avantajdır çünkü takma/sökme ve kullanım sırasında kazara dağılmayı önlemek için segmanlar yerleştirilir.

Önceki nesil serilerle karşılaştırıldığında, NSK NUB rulmanları, kollardaki kılavuz merdanelerinin zorlu çevresel koşullarıyla karşılaştıklarında bile servis ömrünü üç kata kadar uzatabilir. Bu nedenle rulmanlar, az masraflı, sürekli ve yüksek verimli, düşük maliyetli çelik üretimini kolaylaştırır.

NUB serisi silindirik makaralı rulmanlar için yeni broşür şu adreste çevrimiçi olarak mevcuttur: www.nsk-literature.com.

NSK’nın sürekli döküm makineleriyle ilgili çözümleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen NSK Avrupa web sitesine bakın www.nskeurope.com.


NSK, sürekli döküm makineleri için NUB serisi silindirik makaralı rulmanların ayrıntılarını içeren yeni bir broşür yayınladı


Bir sürekli döküm atölyesinde bir koldaki tipik bir segmenti gösteren diyagram

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız