Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2018-09-10

NSK’s Self-Lube Triple-Lip Sealed Bearing Units

Bir hayvan yemi üretim tesisindeki bir besleme konveyöründe sürekli meydana gelen rulman arızalarından şikâyet eden şirketin bakım ekibi, sorunun çözülüp çözülmeyeceğini görmek için NSK ile iletişime geçti. NSK’nın deneyimli uzman ekibi tarafından yürütülen araştırmalar, sadece problematik arızaların temel nedenini ortaya çıkarmakla kalmadı, büyük ölçüde Makine duruş süresinin düşürülmesi ile tesis için 13.000 € 'dan dan fazla maliyet tasarrufu sağladı.
 

NSK’nın araştırmaları, konveyör rulman arızalarının işlem gören malzemelerden giren sert parçacıklardan ve nemden kaynaklandığını belirledi. Sonuç olarak, İngiltere merkezli hayvan yemi tesisinin standart kendinden yağlama ünitelerini NSK'nın kendinden yağlamalı üç dudaklı keçeli üniteleri ile değiştirmesi tavsiye edildi.

Kurulumdan bu yana, rulman üniteleri, standart rulmanların ortalama her dört ayda bir değiştirilmesi gerekli olan önceki durumun aksine, bir yıl boyunca başarıyla çalıştırıldı. Bu arızalar, önemli kesintilere ve yüksek maliyetli üretim kaybına neden olmuştu. Şimdi bu maliyetler ortadan kaldırıldı ve bir yıl boyunca daha az sayıda rulman gerekli olduğu da düşünüldüğünde, tesis için yıllık maliyet tasarrufu 13,309 € olarak hesaplandı. Ayrıca, daha fazla konveyör çalışma süresi sayesinde verimlilik iyileştirilmesi ile dikkate değer bir gelişme oldu.

NSK’nın Kendinden-Yağlamalı Keçeli Üniteleri, koruyucu bir preslenmiş çelik kapağa bağlanmış bir nitril kauçuk üçlü dudağa sahiptir. Sonuç olarak, üstün sızdırmazlık performansı sayesinde daha uzun rulman ömrü elde edilmektedir. Ek olarak, rulman ünitelerinin, bakım masraflarını büyük ölçüde azaltan ve makinenin ve ekipmanın verimliliğini arttıran, tekrar- yağlama aralıklarının uzatılmasını sağlamıştır.

Kendinden- Yağlı Üç Dudaklı Keçeli Üniteleri, basit bir uygulama sunar ve mevcut rulman ünitelerinin hazır bir şekilde değiştirilmesine olanak sağlar. Hem ayar vidası hem de eksantrik kilitleme bileziği ekleme seçenekleri mevcuttur. Hem metrik hem de emperyal ölçüm sistemine göre büyük bir boyut aralığı sunulmaktadır.


Bir hayvan yemi üretim tesisi, NSK’nın Kendinden-Yağlamalı  Üç Dudaklı Keçeli Rulman Üniteleri adapte  ettikten sonra 13.000 € 'dan fazla tasarruf sağlıyor. Fotoğraf: iStock.com/Songsak Paname

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız