Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2023-07-03

1)	Merkezi Japonya’da bulunan NSK, çevre sorumluluğu alanında olağanüstü başarılarını kanıtlayan en iyi 275 şirket arasında yerini aldı

Financial Times ve Statista iş birliğiyle yürütülen “Asya-Pasifik İklim Değişikliği Liderleri” anketi kapsamında, merkezi Japonya’da bulunan NSK, dünya çapında çevre sorumluluğu alanında olağanüstü başarılarını kanıtlayan en iyi 275 şirket arasında yer aldığını bildirmekten gurur duyuyor.

Şirketlerin bu prestijli listenin bir parçası olmak için 2016'dan 2021'e kadar Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı emisyonlarının yoğunluğunu azaltmada önemli ilerleme göstermeleri gerekiyordu. Emisyon yoğunluğu, net satış başına sera gazı emisyonlarının miktarı olarak tanımlanmaktadır. NSK, inceleme döneminde çeşitli girişimlerle emisyon yoğunluğunu azalttığı için tanınmıştır.

Şirketin karbon emisyonlarını azaltma başarısının temelinde, NSK grubu genelinde ESG (çevre, sosyal ve yönetişim) yönetiminin teşvik edilmesi yatmaktadır. Şirket özellikle NSK'nın “Üretim ve Kullanım” yaklaşımı kapsamında kapsamlı çevre önlemlerinin bir parçası olarak çevrenin korunması üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

“Kullanım”, NSK ürünlerinin müşteriler ve son kullanıcılar tarafından sera gazı emisyonlarının azaltılmasıyla sonuçlanacak şekilde kullanımı anlamına gelir. Burada rulmanlar, vidalı miller ve lineer kılavuzlar gibi NSK ürünlerinin kalitesi ve verimliliği, makine ve ekipmanlardaki enerji kaybının azaltılmasına doğrudan katkıda bulunmaktadır. “Kullanım”, ürün güvenilirliğini geliştirmeye ve kaynakları korumaya yardımcı olan durum izleme ve ürün yenileme gibi müşteri destek stratejilerini de içerir. Rulman yüzeylerinin, yeniden kullanımını sağlamak için, yeniden işlenmesi buna iyi bir örnektir.

“Üretim”, NSK ürünlerinin sıfır karbon tesislerinde üretilmesiyle ilgilidir. NSK, dünyanın dört bir yanında, şirketin birçok tesisinde yüksek verimli üretim ekipmanlarını devreye alarak karbon emisyonlarının azaltılmasını hızlandırıyor. Önemli girişimler arasında, enerji tasarruflu klima ve aydınlatma armatürlerinin kullanılması, güneş panellerinin kurulması ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik enerjisinin kullanımına geçilmesi gibi girişimler yer alıyor. Bu yaklaşım şirketin tedarik zinciri için de geçerlidir. Günümüzden örnek vermek gerekirse, NSK’nın Avrupa'da rulman üretiminin %30'u sıfır karbon tesislerinde üretilen düşük karbon emisyonlu “yeşil” çelik kullanımıyla gerçekleştirilirken aynı zamanda şirket tedarikçilerinin %95’inden fazlası NSK’nın Yeşil Tedarik Standardı girişiminin imzacısıdır. Buna ek olarak, “Üretim” ayrıca örnekleri arasında NSK'nın daha yüksek enerji tasarrufu sağlayan gelişmiş sürtünme (triboloji) teknolojilerine olan bağlılığı da dahil olmak üzere çeşitli Ar-Ge stratejilerini benimsemektedir.

NSK önümüzdeki dönemde de küresel çevrenin korunmasına yardımcı olan teknolojik olanaklardan yararlanarak sürdürülebilir bir topluma katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu değerler sistemi, şirketin 2026 faaliyet dönemine kadar Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarının %50 oranında azaltılmasına (2017 faaliyet dönemi seviyelerine kıyasla) ve 2035 faaliyet dönemine kadar ise Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarında sıfır karbon hedefine ulaşılmasına yardımcı olacaktır.

 

Fotoğraf:  1)  Merkezi Japonya’da bulunan NSK, çevre sorumluluğu alanında olağanüstü başarılarını kanıtlayan en iyi 275 şirket arasında yerini aldı. Fotoğraf: metamorworks/Shutterstock

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız