Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2023-09-11

VCM-3 durum izleme sistemi (CMS),

NSK, yüksek hassasiyetli, yüksek hızlı vidalı miller de dahil olmak üzere takım tezgâhlarının ihtiyaç duyduğu temel parçalar için eksiksiz bir geliştirme ve tedarik hizmeti sunan tek üreticidir. Bununla birlikte, şirket ayrıca müşterilerin uzun ürün ömrünü ve kestirimci bakım stratejilerinin potansiyel uygulamasını destekleyen yeni teknolojileri uygulamaya koymalarına yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda, Hannover’da gerçekleştirilecek EMO 2023 Fuarında (18-23 Eylül) Salon 7, C42 Standı sergisinde öne çıkan bir etkinlik, NSK Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro) firması tarafından geliştirilen durum izleme sisteminin canlı bir gösterimi olacaktır. Bir çift NSK vidalı mil içeren bu etkileyici gösterim, standı ziyaret etmek için ikna edici bir neden sunuyor.

Canlı gösterim, NSK Grubunun bir üyesi ve döner mekanizmalı makine ve ekipmanlar için dünyanın önde gelen durum izleme çözümleri tedarikçilerinden biri olan Brüel & Kjær Vibro firması tarafından üretilen VCM-3 durum izleme sistemine (CMS) odaklanacaktır. Özellikle, VCM-3 ve titreşim sensörleri, NSK vidalı milleri gibi doğrusal hareket ekipmanlarını izlemek için kanıtlanmış özelliklerini gösterecektir. Kompakt, uygun maliyetli, en son teknolojiye dayanan sistem, titreşim verilerini gerçek iş değerine dönüştürmeye yardımcı olur.

Daha geniş bir açıdan bakıldığında, VCM-3 sistemi, makine atölyesi varlıklarına yeni bir güvenilirlik bilinci boyutu ekleyerek makine ve ekipmanda otomatik arıza tespiti ve teşhisi sağlar. Kullanıcıların önceden herhangi bir teşhis uzmanlığı deneyimine sahip olması gerekmez; sistem, yalnızca gelişmekte olan arızaların otomatik olarak erken tespit edilmesini kolaylaştırmak için değil, aynı zamanda arıza türü ve derecesi hakkında bir teşhis göstergesi sağlayan, özel olarak tanımlanmış ölçümler kullanır. VCM-3 sistemini yapılandırmak basit ve hızlıdır. Entegre bir OPC UA sunucusu, VCM-3 verilerinin DCS, SCADA, veri tarihçisi ve diğer sistemlere sorunsuz bir şekilde entegrasyonunu sağlar. Sistem kapsamı ayrıca, tesis genelinde durum izlemesi sağlamak için B&K Vibro’nun geniş ürün portföyünün diğer bileşenleri kullanılarak genişletilebilir.

Vidalı miller elbette NSK standında öne çıkan temel teknoloji olacaktır. Şirketin yüksek hassasiyetli takım tezgâhları için geliştirilen yeni nesil vidalı milleri Avrupa'da ilk kez sergilenecektir. Daha az hareket hatası ve “ikincil kadran arızası” olgusunun ortadan kaldırılmasını sağlayan bu yeni vidalı miller, iş parçalarının yüzey işlemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olarak ikincil cilalama/parlatma işlemlerine olan ihtiyacı azaltır veya tamamen ortadan kaldırır.

NSK standında yer alacak diğer bir vidalı mil ise NSK’nın düşük sıcaklık üreten ürün serisi olacaktır. Özellikler arasında aynı sertlikte geleneksel sistemlere kıyasla %45 daha az sürtünmeden kaynaklı kayıp (ısı üretimi) bulunur. EMO Fuar standında ayrıca Avrupa’da ilk defa sergilenecek ürünler arasında, geleneksel vidalı millere göre iki kata kadar daha uzun ömürlü olan, şirketin yüksek yüklü tahrik uygulamaları için geliştirdiği HFT ürün serisi bulunmaktadır.

NSK standında sergilenecek diğer vidalı miller arasında, yüksek yüklerin ve kirliliğin yol açtığı olası sorunların önlenmesine yardımcı olan, NSK’nın Tough Steel adıyla bilinen tescilli sert çeliğiyle imal edilen S-HTF serisi bulunmaktadır.

NSK ayrıca EMO fuarında yeni DH/DS uzun ömürlü ürün serisi de dahil olmak üzere lineer kılavuzlarıyla da dikkatleri üzerine çekecektir. Dünya lideri dinamik yük oranı sayesinde, DH/DS serisi, şirketin geleneksel NH/NS serisinin çalışma mesafesinin iki katından fazlasını sunar. NSK ayrıca, yüksek ölçüde toza dayanıklı keçelere sahip olan, etkinliği kanıtlanmış RA serisi makaralı kılavuzlarını da sunacaktır.

EMO Fuarı, rulmanlarıyla dünya çapında tanınan bir şirket olan NSK’nın ROBUSTDYNA ultra yüksek hızlı, yüksek yük kapasiteli eğik bilyalı rulmanlarının Avrupa pazarına tanıtımında önemli bir rol oynayacaktır. Takım tezgâhı milleri için ideal olan bu çığır açan yeni rulmanlar, önceki nesil rulmanlara kıyasla maksimum yük kapasitesini %15'e kadar artıran daha büyük rulman bilyalarıyla donatılmıştır.

Fuardaki bir başka önemli tanıtım ise soğutucu ortamlarında krepaj direncini ve güvenilirliği daha iyi duruma getiren, yüksek hızlı mil rulmanları için NSK tarafından geliştirilen ROBUSTGRD gresi olacaktır.

Fuar standında ayrıca takım tezgâhı millerinde kullanım sırasında enerji tasarrufu ve yüksek hız değerleri sağlayan, titreşimi azaltan eğik bilyalı rulmanlar için NSK tarafından geliştirilen SURSAVE (TSR) rulman kafesi sergilenecektir. NSK’nın süper hassas rulman ve yüksek hızlı motor rulman serilerinden seçilen ürünler, robotlar için ince eğik bilyalı rulmanlarla birlikte takım tezgâhları için sunulan ürün serisini tamamlayacaktır.

 

Fotoğraf 1): VCM-3 durum izleme sistemi (CMS), EMO Fuarındaki NSK standında canlı olarak gösterilecektir.

Fotopraf 2): NSK S-HTF serisi, dünyada Tough Steel adıyla bilinen sert çelik teknolojisini içeren ilk vidalı mil uygulamasıdır.

Fotopraf 3): NSK'nın yüksek dayanıklılığa sahip vidalı milleri, oluk üzerinde aşınmayı azaltan özel bir yüzey işlemine sahiptir.

Fotoğraf 4): ) NSK’nın DIN standardına uygun vidalı milleri, Avrupa takım tezgâhı uygulamaları için boyut ve tolerans sınıfı bakımından uygunluğu güvence altına alır

Fotoğraf 5): Yeni NSK DH/DS serisi, şirketin geleneksel NH/NS lineer kılavuzlarının çalışma mesafesinin iki katından fazlasını sunar.

Fotoğraf 6): NSK'nın yeni ROBUSTDYNA rulmanları, maksimum yük kapasitesini %15'e kadar artıran daha büyük rulman bilyalarıyla donatılmıştır.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız