Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2023-10-02

Kesici hatlar, gıda tesislerinde proses açısından kritik bir işlemi yerine getirir.

Büyük bir hazır gıda üreticisi, kesici hatlarındaki rulmanlarda tekrarlayan arızalar yaşamaya başladığında, NSK Life-Lube® yataklamalı rulman ünitelerine geçiş yaparak öncelikle kayıp üretimin ortadan kaldırılması sayesinde 130.000 Euro'dan fazla tasarruf sağladı.

Yiyecek ve içecek gibi işleme endüstrilerinde üretim çalışma süresi hayati önem taşımaktadır. Bu sektördeki birçok şirket, zorlu bir pazarda rekabetçi kalmak için yüksek iş hacmine ve dar kâr marjlarına dayalı bir iş modeli işletmektedir. Bu nedenle, herhangi bir hat durması, kârlılık üzerinde oldukça zararlı bir etkiye sahip olabilir.

Bunun bir örneği, işlem açısından kritik kesici hatlarında sık sık rulman arızaları yaşamaya başlayan bir hazır gıda üreticisidir. Durumu mümkün olan en kısa sürede çözmek için tesis, NSK'nın uzmanlığına başvurdu.

NSK'nın Katma Değer Programının (AIP) bir parçası olarak, NSK'nın deneyimli mühendislik ekibi tarafından sahada arızalı rulmanların araştırılmasını kapsayan bir süreç haritası araştırması gerçekleştirildi. Bu faaliyet, hat yıkama prosedürlerinden kaynaklanan sorun olarak gres tahliyesini tanımlamıştır. Sorun, plansız duruşları önlemeye yardımcı olmak için rutin planlı bakım sırasında her altı haftada bir rulman değişimini gerektiriyordu. Bununla birlikte, bazen planlı bakımdan önce arızalar meydana geldi ve bu da maliyeti yılda altı haneli rakamlara ulaşan değerli üretim zamanının kaybına neden oldu.

NSK, mevcut rulmanların NSK Life-Lube® yataklamalı rulman üniteleriyle değiştirilmesini önerdi. Life-Lube® serisi, NSK'nın Silver-Lube® termoplastik (boyasız) yataklamalı korozyona dayanıklı özelliklerini, şirketin katı yağlayıcı içeren Molded-Oil iç rulmanların mükemmel sızdırmazlık ve yağlama özellikleriyle birleştirir. Bu tescilli malzeme, yağlayıcı ve yağ ile uyumlu bir poliolefin reçineden oluşur. Yenilemeye gerek olmadığından ve hiçbir yağlayıcı kaçağı olmadığından, çalışma ortamını temiz tutarak uzun bir süre boyunca gres kararlı ve sürekli bir şekilde serbest bırakılır.

Life-Lube® üniteleri özellikle su ve işlem sıvılarıyla temasın kaçınılmaz olduğu ve uzun yağlama ömrünün gerekli olduğu uygulamalarda kullanıma uygundur. Bu nedenle NSK, Life-Lube® rulman ünitelerini hazır gıda tesisi ve deterjan bazlı yıkama prosedürleri için en uygun çözüm olarak belirledi.

NSK, izlenmesi uygunluğu belirleyecek olan hazır gıda tesisindeki üç kesici hattından birinde Life-Lube® rulman ünitelerinin denenmesini önerdi. Bir yıl sonra, rulmanlar hala hiçbir arıza olmadan iyi performans gösteriyordu ve bu da üretim kesintilerini tamamen ortadan kaldırıyordu. Tesis, parça ve bakım işçiliği için çok daha düşük maliyetlerin yanı sıra etkileyici bir şekilde yılda 134.478 Euro tasarruf elde ediyor. Bu başarı sayesinde, NSK Life-Lube® yataklamalı rulman üniteleri artık hazır gıda tesisinin diğer iki kesici hattında da kullanılıyor.

 

 Fotoğraf 1): Kesici hatlar, gıda tesislerinde proses açısından kritik bir işlemi yerine getirir. Fotoğraf: alterfalter/Shutterstock

Fotoğraf 2): Molded-Oil iç rulmanları gösteren NSK Life-Lube® yataklamalı rulman ünitesi kesiti. Fotoğraf: NSK

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız