Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2023-11-27

NSK'nın ilk yağmur suyu toplama ünitesi, Birleşik Krallık, Newark

Çevresel konular çoğu Avrupa ekonomisinde ana odak noktası olmaya devam etmektedir.

Bu eğilimin temelinde, kıta genelinde giderek daha sıkı hale gelen ve birçoğu ayrıntılı çevresel verilerin sunulmasını gerektiren yasal yükümlülükler yatmaktadır. 


Bu gerekliliğin önümüzdeki yıllarda daha da zorlayıcı hale gelmesi muhtemeldir. Sonuç olarak, NSK Europe gibi çevreye duyarlı bir hareket kontrol çözümleri tedarikçisi ile çalışmak büyük önem taşımaktadır.

NSK Europe, şirketin nihai karbon-nötr hedefine doğru ilerlerken son 12 ayda bir dizi önemli ölçümde ciddi ilerleme kaydedilmesiyle birlikte çevresel referanslarında iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. 

İşletme, Kapsam 1 ve Kapsam 2 karbon emisyonlarını mevcut mali yılda 2017 mali yılı referans değerine kıyasla %80 oranında azaltma hedefine ulaşma yolunda ilerlemektedir. Öne çıkan girişimler arasında NSK Europe’un Polonya'daki Kielce tesisinde eski kömür yakıtlı kazanların yerine yeni gaz yakıtlı kazanların getirilmesi yer alıyor. Şirket, bu yatırımın yılda 2.500 tona kadar karbon emisyonu tasarrufu sağlamasını bekliyor.

Polonya'daki bir başka tesis, bu kez Walbrzych'deki NSK Steering Systems Poland (NSSP) da kazanımlar elde ediyor. Yeni tesis içi ekipman, kompresör odasında üretilen atık ısıyı yakalayarak depoya yönlendiriyor ve burada kış aylarında ısıtma gereksinimlerini destekleyerek doğal gaz talebini azaltıyor.

Bir başka örnek olarak, NSK'nın Tilburg, Hollanda'daki Avrupa Dağıtım Merkezi (EDC), %100 sertifikalı 'yeşil' elektrik tedarik etmek için enerji tedarikçisi ile başarılı bir sözleşme görüşmesi yapmıştır. Bu girişim yıllık 400 ton karbon emisyonu tasarrufu sağlayacaktır. Aslında, tüm NSK Europe tesisleri ve depoları artık yeşil elektrik satın aldığından, şirketin Kapsam 2 emisyonları sıfıra yakındır. Bu, sonraki hedefler için iyiye işarettir: 2026 yılına kadar Kapsam 1 ve 2 emisyonlarının %90 azaltılması (2017 yılına kıyasla); ve 2030 yılına kadar %100 azaltılması (sıfır Kapsam 1 ve 2 emisyonu).

Elbette karbon emisyonlarının azaltılması sadece enerji ile ilgili değildir; su tüketimi ve atık üretimi gibi ölçütlere müdahale etmek de çok önemlidir. NSK Europe'da, şirketin 2023 mali yılında su tüketimini 2017 mali yılına göre %6 azaltma hedefine ulaşmasına yardımcı olmak için birçok girişim devam etmektedir. Örneğin Kielce tesisi, tesisin iyileştirme pompalarını soğutmak için devridaim sistemine geçerek su kullanımını ayda 500.000 litre azalttı.

Değişiklikleri uygulayan bir başka tesis de Newark, İngiltere'dir. Şirketin ilk yağmur suyu toplama ünitesini kuran tesis, faaliyete geçtiği ilk 12 ay içinde tahmini 200.000 litre şebeke suyundan tasarruf etti. Elde edilen ‘gri’ su, tuvaletlerde kullanılmaktadır.

NSK Europe aynı zamanda atıkları da hedeflemektedir ve şimdiden 2022 mali yılı taban çizgisine göre %16,5'lik bir azalma sağlamış ve %96,8'lik bir geri dönüşüm seviyesine ulaşmıştır. Çelik hurdası, taşlama talaşı, kullanılmış yağ/emülsiyon ve yağla kirlenmiş atık gibi atıkların azaltılması çevre için önemli bir fayda sağlar ve atık işleme maliyetlerinden tasarruf sağlar.

Mevcut mali yılda, NSK Europe çeşitli atık azaltma girişimleri yürütmektedir. Örneğin: NSK Needle Bearing Poland (NNBP) tesisi artık geri dönüşüm için ayda 1.000 kg atık ahşap palet satıyor; Kielce tesisi bu tür atıkları ayda 22.500 kg azaltmak için yeniden kullanılabilir yağ temizleme bezlerinden yararlanıyor ve Żarów'daki AKS Precision Ball Poland tesisi geri dönüşüme olanak sağlamak ve bu tür aylık atıkları 1.000 kg azaltmak için yağı emülsiyon atıklarından ayırıyor.

 

Üretim tesislerindeki iyileştirmeler sürdürülebilirlik üzerinde en büyük etkiye sahip olsa da, NSK Europe’un üretim dışı kaynakları da kendi rollerini oynamaktadır. Örneğin, şirketin Almanya'daki Ratingen tesisindeki ofisler, aydınlatma sisteminin büyük bölümünü yaklaşık %75 daha az enerji kullanan LED armatürlere yükseltti. NSK Europe’un lojistik birimi de plastik balonlu ambalaj kullanmak yerine karton atıkları koruyucu dolgu olarak yeniden değerlendirmek için bir parçalama makinesini devreye sokarak ilerleme kaydetti.

Zorlu iş ortamına rağmen NSK Europe, zorlu CO2 azaltma hedefleri doğrultusunda çevresel iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Nihayetinde şirket, gelişmiş çevresel uygulamaları takip ederek sürdürülebilir bir dünya inşa etmeye yardımcı olmaya kararlıdır.

 

Fotoğraf 1): NSK'nın ilk yağmur suyu toplama ünitesi, şirketin Birleşik Krallık'taki Newark tesislerinde ilk 12 aylık operasyon sonunda, 200.000 litre şebeke suyundan tasarruf etti.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız