Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2023-11-06

Rüzgar enerjisi uygulamalarını en iyi duruma getirmeye yardımcı olmak için NSK, hibrit ve makaralı rulman serilerini de içeren çeşitli rulman ürünleri sunar

NSK, Japon Hükümeti’nin Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Kurumu (NEDO) tarafından finanse edilen büyük bir araştırma projesi katılımcılarından biri olarak seçildiğini duyurdu. Proje kapsamında Japonya'da yüzer açık deniz rüzgar türbinlerinin hızlı ve büyük ölçekli konuşlandırmasını sağlayacak araştırmalar yürütülecek.

Projenin esas amacı, yüzer rüzgar türbinlerinde girdap etkisi kavramını değerlendiren teknolojiyi araştırmak ve geliştirmektir. NSK'nın yanı sıra, projenin önemli üyeleri arasında Kyushu Üniversitesi (Çok Ölçekli Açık Deniz Rüzgarı Araştırma Bölümü), Toshiba Energy Systems Corporation ve Hitachi Zosen Corporation gibi şirketler bulunmaktadır. Kyushu Üniversitesi'nden Profesör Takanori Uchida projeye liderlik edecektir.

Açık denizde yüzen rüzgar türbinlerinin kayda değer bir katkı sağlaması beklendiğinden, Japonya hükümeti, 2050 yılına kadar karbon nötürlüğü hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Bununla birlikte, kanat dönüşü sırasında türbinlerin rüzgar yönünde meydana gelen ve girdap etkisi olarak bilinen bir olgu da dahil olmak üzere, üstesinden gelinmesi gereken belirli zorluklar vardır. Çok sayıda türbinden oluşan büyük ölçekli açık deniz rüzgar çiftliklerinde, girdap etkisi daha fazla türbülans gibi olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Buna ek olarak, rüzgar yönünde elektrik üretiminde bir azalma ve türbinlere etki eden yükte bir artış söz konusudur.

Japonya'daki büyük ölçekli açık deniz rüzgar çiftliklerini mümkün olduğunca hızlı ve uygun bir şekilde inşa etmek için yapılması en önemli görevlerden biri, girdap etkisini anlamaya ve tam olarak tahmin etmeye yardımcı olacak teknolojiyi geliştirmektir. Japonya'nın coğrafi bağlamı için yenilikçi ve en uygun tasarım yöntemlerinin oluşturulması da büyük önem taşımaktadır.

Kyushu Üniversitesi'ndeki büyük bir rüzgar tüneli tesisinde yer alan araştırmacıların yüzen rüzgar türbinlerine ve karşılıklı etkileşim olgularına özgü girdap etkisini anlamak, buna yönelik tahminler ve değerlendirmeler için teknoloji geliştirmek ve endüstri-akademi arasındaki iş birliğine yönelik bir bakış açısıyla teknoloji geliştirme amacıyla gelecekteki yolu belirlemek de dahil olmak üzere çeşitli hedefleri vardır. Genel olarak bakıldığında, yüzer rüzgar türbinlerindeki girdap etkisi üzerinde yeterli araştırma gerçekleştirilmemiştir; bu nedenle proje ekibi araştırmanın büyük yüzer açık deniz rüzgar çiftlikleri için teknik sorunları çözmesini ve bu çözümlerin ölçekli bir şekilde geleceğe yönelik olarak uygulamaya konulmasına önemli bir katkıda bulunmasını beklemektedir.

Proje kapsamındaki araştırma katılımcılarından biri olan NSK, böylece girdap etkisinin bir sonucu olarak türbinlere etki eden yük değişikliklerinin özelliklerini anlayarak rüzgar türbinleri için rulmanların güvenilirliğini artırmayı ve böylece rüzgar enerjisi üretiminin daha yaygın olarak benimsenmesini desteklemeyi amaçlamaktadır. NSK Grubu, ESG (çevre, sosyal ve kurumsal yönetişim) yönetimini etkin bir şekilde teşvik etmektedir ve küresel çevrenin korunmasına katkıda bulunan teknolojik olanaklardan yararlanarak iş büyümesi için fırsatları takip etmeye ve sürdürülebilir bir topluma katkıda bulunmaya devam edecektir.

 

Fotoğraf: Rüzgar enerjisi uygulamalarını en iyi duruma getirmeye yardımcı olmak için NSK, hibrit ve makaralı rulman serilerini de içeren çeşitli rulman ürünleri sunar

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız