Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2023-09-04

NSK'nın NH/NS serisi lineer kılavuzları

NSK'nın popüler genel amaçlı NH/NS serisi lineer kılavuzları için geliştirilen yeni ultra-pürüzsüz hareket teknolojisi, türünün dünyadaki ilk tasarımıdır. Elastik yuvarlanma elemanlarının kullanımı sayesinde, patentli teknoloji, yüksek hassasiyetli kontrol ve ölçüm ekipmanı için ideal olan son derece tutarlı bir dinamik sürtünme profili elde eder.  

Düşük sürtünme ve hassas hareket özelliklerine sahip lineer kılavuzlar, yüksek performanslı hareket kontrolü gerektiren her türlü sisteme değerli bir katkı sağlar. Bu nedenle, NH/NS serisi lineer kılavuzlar, yarı iletken ve LCD üretim ekipmanları, otomotiv üretim ekipmanları, konveyör robotları, kontrol ve ölçüm ekipmanları ve takım tezgâhları dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalarda kullanım alanı bulmaktadır.

Günümüzde, bu uygulamalarda kullanılan ekipmanlar her zamankinden daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Özellikle, en son kontrol ve ölçüm ekipmanları, lineer kılavuzlara yüksek beklentiler getirerek daha düzgün ve daha doğru hareket talep etmektedir.

NSK, bu hususları göz önünde bulundurarak, bilya yuvarlanma yolunun şeklini optimize ederek ve düzensiz “mikro tutuklukları” (hareket sırasında bölgesel sürtünme dalgalanmalarının neden olduğu kısa tutukluk veya sarsıntı) azaltmak için elastik yuvarlanma elemanlarını kullanarak ultra hassas hareket teknolojisini geliştirme çalışmalarını gerçekleştirdi. Bu elemanlar, bilya yuvarlanma yolunun kavisli bölümlerinde birbirine çarpan bilyaların etkisini azaltır, böylece sürtünmede herhangi bir artışı önlemeye hizmet eder ve sonuç olarak ultra hassas hareket sağlar.

Kontrol ve ölçüm ekipmanlarının yanı sıra, ultra hassas hareket teknolojisine sahip NSK lineer kılavuzları, dikey çalışma ve çalışma özelliklerinin zamanla kötüleşme eğiliminde olduğu diğer montaj konumları gerektiren uygulamalarda avantaj sunar. Daha da önemlisi, bu yenilikçi lineer kılavuzlar, NSK'nın standart NH/NS serisinde kullanılan lineer kılavuzlarla boyutsal olarak değiştirilebilir özellikte olup mevcut durumda kullanımda olan ünitelerde herhangi bir tasarım değişikliği olmadan değiştirilmesini kolaylaştırır.

NSK'nın yeni ultra hassas hareket teknolojisi, NH 15, 20 ve 25 serisi lineer kılavuzların yanı sıra NS 15, 20, 25 ve 30 modelleri için de mevcuttur. NSK, farklı kızak uzunlukları ve türleri de dahil olmak üzere toplamda 28 farklı seçenek sunar. Üniteler, NSK K1-L yağlama ünitesi, paslanmaz çelik konfigürasyonlar ve özel yüzey işlemleri gibi çok çeşitli seçeneklerle uyumludur.

 

Fotoğraf 1): NSK'nın ultra hassas hareket teknolojisine sahip NH/NS serisi lineer kılavuzları

Fotoğraf 2): NSK'nın ultra hassas hareket teknolojisinin arkasındaki mekanizmayı gösteren bir çizim.

Solda kaydırıcı eleman, ray, bilya yuvarlanma yolu ve elastik yuvarlanma elemanları gösterilmektedir.

Sağda, optimize edilmiş bilyalı devridaim yolunu ve eklenen elastik yuvarlanma elemanlarını görebilirsiniz. 

Fotoğraf 3): Bu çizimler, geleneksel düzgünlükte (solda) görülen dalgalanmaların NSK'nın ultra düzgün hareket teknolojisine sahip ürün seçeneğinin düzgün hareketiyle nasıl karşılaştırıldığını göstermektedir. 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız