Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2023-08-28

1)	NSK'nın yeni ROBUSTDYNA rulmanları, maksimum yük kapasitesini %15'e kadar artıran daha büyük rulman bilyalarıyla donatılmıştır.

Takım tezgahları, birçok imalat sektöründe kritik bileşenlerin üretildiği önemli sanayi altyapısıdır. Bu nedenle, hassasiyet optimizasyonu ve üretilen iş hacmi arasında yakın bir ilişki vardır; freze ve torna merkezleri gibi takım tezgahları, sıkı tolerans değerlerine göre yüksek kaliteli bitmiş parçalar üretirken işlem süresini asgariye indirmeli ve üretimi en verimli seviyeye çıkarmalıdır. Rulmanlar bu gereksinimin merkezinde yer alır.

Hannover’da gerçekleştirilecek EMO 2023 Fuarında (18-23 Eylül) Salon 7, C42 Standını ziyaret edenler, NSK'nın en son rulmanlarını keşfetmek için mükemmel bir platform bulacaklar. 

NSK, ROBUSTDYNA ultra yüksek hızlı, yüksek yük kapasiteli eğik bilyalı rulmanlarını Avrupa’da ilk defa sergileyeceği önemli bir fuara katılıyor. Takım tezgahı milleri için ideal olan gelişmiş yeni rulmanlar, hem kaba işleme hem de yüzey bitirme işlemlerinde mükemmel performans sağlayarak çok yönlü işleme olanağı sağlar. Önceki nesil çözümü ile karşılaştırıldığında, titanyum, nikel-krom alaşımı (Inconel) ve kompozit gibi işlenmesi zor olan iş parçası malzemelerinin makinede işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kullanılan daha büyük yuvarlanma elemanları, maksimum yük kapasitesini %15'e kadar artırmaktadır. Yorulma ömrü (dinamik yük kapasitesi) üç kata kadar uzatılan ROBUSTDYNA kullanımı, hem ağır kesme yüklerini hem de yüksek hız performansını destekler. .

İç tasarım optimizasyonu sayesinde, ROBUSTDYNA'nın bir başka avantajı da %15 daha yüksek darbe direncidir (statik yük kapasitesi) ve mil, kesici takım, iş parçası, tutucu veya bileşen arasında beklenmedik bir çarpışma durumunda rulman hasarı riskini azaltır. Bu özellik, milin uzun vadeli, kararlı çalışmasına katkıda bulunarak plansız arızaları önler. Ayrıca, NSK'nın tescilli SHX çeliğinin kullanımı, kısa çevrim sürelerinde yüzey bitirme işlemlerini tamamlamak için 3 milyon n x dm ‘lik ultra yüksek hız performansı sağlar.

Fuardaki bir başka tanıtım ise yüksek hızlı mil rulman uygulamaları için NSK tarafından geliştirilen ROBUSTGRD gresi olacak. Bu çevre dostu yağlayıcı, şirketin geleneksel gresine kıyasla krepaj direncini beş kata kadar artırarak daha yüksek verimliliğe ve takım tezgahlarının uzun süre kararlı bir şekilde çalışmasına katkıda bulunur. Diğer bir avantajı da gresle yağlamanın, yağ püskürtmeyle yağlama tekniklerine kıyasla enerji tasarrufu sağlamasıdır.

Standın başka bir yerinde, takım tezgahlarının ana miline takılan eğik bilyalı rulmanlar için NSK tarafından geliştirilen SURSAVE (TSR) rulman kafesi sergilenecektir. Daha önce EMO'da sergilenmiş olsa da, bu kafes tipi şimdiye kadar kullanıma hazır değildi. Dış bilezik kılavuzlu, PPS reçineli SURSAVE kafesiyle, kullanıcılar enerji tasarrufu, düşük sıcaklık, küçük NRRO (tekrarlanmayan salgı), yüksek hızlar, düşük titreşim ve düşük gürültü avantajlarını elde edebilirler. Geleneksel rulmanlara göre %20 daha az sürtünme oluşturmak, milin ısıl genleşmesini azaltarak enerji tasarrufu ve daha yüksek hassasiyet sağlar. Sürtünmedeki bu azalma, optimize edilmiş boşluk, kılavuz genişliği ve yüzey yapısı sayesinde sağlanır. Yüzey yapısı, yağlama filmi üzerinde büyük bir etkiye sahipken, daha iyi kayma performansı ve daha düşük sıcaklık sayesinde gres ömrü de daha uzundur.

NSK, EMO fuarında ziyaretçilerin yapı kalitesini ve tasarım yapılandırmasını bizzat kendilerinin görmelerini sağlayarak çeşitli rulmanların kesit modellerini gösterecektir. Kesit modelleri arasında farklı özelliklere sahip olan, ancak hepsi aynı 70 mm delik çapına sahip 10 NSK eğik bilyalı rulman olacaktır. Bu modellerle eğrilik, bilya boyutu, kullanılan malzemeler vb. gibi iç tasarım değişiklikleri sayesinde elde edilen yüksek hız ve yük değerleri gibi ürünlerin çeşitli özelliklerinin ön plana çıkarılması amaçlanmaktadır. NSK ayrıca bu rulmanlar için üç farklı kafes türünü ve dört farklı yağlama yöntemini sergileyecektir.

NSK fuarda takım tezgahı rulmanlarını tamamlayıcı nitelikte olan, yüksek hızlı motor rulmanları (özel kafeslere sahip özel sabit bilyalı rulmanlar) arasından seçilen ürünleri de sergileyecektir. Standda ayrıca robotlar için en uygun çözüm olarak sunulan, NSK’nın BT serisinden ince eğik bilyalı rulmanları da tanıtılacaktır.

NSK’nın vidalı mil portföyü arasına yeni dahil edilen, iş parçasının ikinci defa cilalama/parlatma ihtiyacını azaltarak veya ortadan kaldırarak verimliliği artırma yeteneğine sahip yüksek hassasiyetli takım tezgahları için yeni nesil ürün de olacaktır. NSK'nın geleneksel sistemlere kıyasla %45 daha düşük sürtünme kaybına sahip, düşük sıcaklık üreten yeni vidalı milleri ile ayrıca NSK'nın yüksek yüklü tahrik uygulamalarında kullanım ömrünü iki katına çıkaran HFT süper uzun ömürlü serisi de yeni bir ürün olarak sunulacaktır.

Diğer NSK vidalı milleri arasında şirketin yüksek yüklere ve kontaminasyona dayanıklı, Tough Steel adıyla bilinen tescilli sert çeliğiyle imal edilen S-HTF serisi, aşınmayı önleyen yüksek dayanıklılık serisi ve DIN standardına uygun yüksek hızlı, düşük gürültülü serisindeki ürünler de bulunmaktadır.

Bir not olarak belirtilmeli ki, ziyaretçiler NSK grubunun bir üyesi ve döner makineler için durum izleme çözümlerinin önde gelen küresel tedarikçilerinden biri olan Brüel & Kjær Vibro tarafından üretilen VCM-3 durum izleme sisteminin (CMS) canlı bir gösterimini görmek için fırsat bulacaklar.

EMO fuarında sergilenen lineer kılavuzlar arasında öne çıkan bir ürün de NSK’nın mevcut NH/NS kılavuzunun çalışma mesafesinin iki katından fazlasını sunan yeni DH/DS uzun ömürlü ürün serisi olacaktır. Ayrıca, NSK'nın kirletici girişini önlemek için yüksek derecede toza dayanıklı keçelere sahip olan, etkinliği kanıtlanmış RA serisi makaralı kılavuzları da standda yerini alacaktır.

 

Fotoğraf 1): NSK'nın yeni ROBUSTDYNA rulmanları, maksimum yük kapasitesini %15'e kadar artıran daha büyük rulman bilyalarıyla donatılmıştır. 

Fotoğraf 2)   SURSAVE kafesi ile kullanıcılar enerji tasarrufu, düşük sıcaklık, düşük NRRO, yüksek hızl, düşük titreşim ve alçak gürültü elde edebilirler.

Fotoğraf 3):  NSK S-HTF serisi, Tough Steel teknolojisini içeren dünyanın ilk vidalı mil uygulamasıdır

Fotoğraf 4):   NSK yüksek dayanıklılı vidalı milleri, yuvarlanma yoluna uygulanan özel yüzey işlme ile aşınmayı engeller

Fotoğraf  5):  NSK DIN standartlarına uygun vidalı milleri, Avrupa takım tezgahı uygulamaları için boyut ve tolerans sınıfı uygunluğunu sağlar .

VCM-3 durum izleme sistemi (CMS),

Fotoğraf  6): VCM-3 durum izleme sistemi (CMS), EMO'daki NSK standında canlı olarak kullanılacak

Fotoğraf 7): Yeni NSK DH/DS serisi, şirketin geleneksel NH/NS lineer kılavuzlarına kıyasla iki katından fazla çalışma mesafesi sunar.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız