Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Otomotiv - 2023-10-02

NSK'nın elektriksel korozyona dayanıklı ürün teknolojileri, tek bir şarjla daha uzun elektrikli araç menziline katkıda bulunur.

Performans değerlendirmelerinin tamamlanmasının ardından, NSK artık elektrikli araçlarda kullanılan e-Axle konsepti olarak da bilinen, elektriksel korozyona dayanıklı aks rulmanları için daha geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Yeni seçenekler arasında, NSK'nın elektriksel korozyona karşı dayanıklı ve dolayısıyla güvenilirliği artırmayı ve elektrikli araçlarda kullanılan ürün yelpazesini genişletmeyi amaçlayan otomotiv ana sanayi üreticilerinden (OEM’lerden) gelen çeşitli talepleri karşılama kabiliyetini artıran çok bileşenli olarak kalıplanmış rulmanlar ve iletken fırçalar bulunmaktadır.

Dünyanın acilen dikkate alması gereken iklim değişikliği gündemi hakkında artan farkındalıkla birlikte, toplum ve otomotiv sektörü sıfır karbon hedefine doğru yolculuğunu hızlandırıyor. Elektrikli araçlara yönelik artan talep, taşımacılık sektörünün sürdürülebilirliğini geliştirmek için gerçek bir fırsat olduğu anlamına gelmektedir; ancak bu çabanın başarısı büyük ölçüde buna temel oluşturan teknolojilere bağlıdır. Örneğin, elektrikli araçların uzun çalışma ömrünü sağlamadaki en önemli konulardan biri, rulmanlar gibi e-Axle konsepti kapsamında kullanılan kritik aks bileşenlerinin elektriksel korozyonunu önlemektir.

Elektrik motorlarının daha yüksek güç çıkışı ve daha yüksek tahrik gerilimleri nedeniyle elektriksel korozyonun önlenmesi giderek zorlaşmaktadır. Bu noktada, yalıtımlı seramik bilyalı rulmanlar (hibrit rulmanlar) gibi teknolojiler, elektrik yalıtımını sağlamanın en etkili yolu olmakla birlikte, elektrikli araçlar gibi yüksek hacimli uygulamalar için her zaman en uygun çözümü sunmaz.

Burada iyi bir alternatif olarak, elektrikli araçlarda kullanılan akslar için gerekli olan elektrik yalıtımını seramik bilyalı rulmanlardan daha düşük bir maliyetle sağlayan çok bileşenli plastik kalıplı rulmanların kullanımı önerilebilir. Özellikle NSK, çok bileşenli olarak kalıplanmış rulmanlarını uygulamaya ve özel gereksinimlere uyacak şekilde yapılandırır. Örneğin, malzemeler ve üretim süreçleri bir e-Axle konsepti için bir demiryolu uygulamasından oldukça farklı olacaktır.

Elektriksel korozyona dayanıklılık için bir başka seçenek de iletken fırçaların kullanılmasıdır. Bununla birlikte, e-Axle konseptinin uygulandığı elektrik motorlarındaki trendler, özellikle yüksek hızlarla birlikte geleneksel iletken fırçaların uygun olmadığı yüksek verimli yağ soğutmalı sistemlerin kullanımına doğru ilerlemektedir. NSK'nın yeni fırçaları, soğutma yağıyla yağlanan ortamlar dahil olmak üzere çok çeşitli e-Axle konsepti uygulamaları için yeterli iletkenlik sunmaları bakımından farklılık göstermektedir. Ek bir avantaj olarak, yerden tasarruf etmek için iletken fırçanın doğrudan mile dahil edilmesi mümkündür.

NSK temel dayanıklılık değerlendirmelerini tamamlamıştır ve artık müşterilere pratik uygulamalar için değerlendirme verileri de dahil olmak üzere elektriksel korozyona dayanıklı en son teknolojilere dayalı çözümler sunmaktadır.

Özetle, şirketin elektriksel korozyona karşı dayanıklı ürün seçenekleri, uygulama ve hacim kriterlerini dengeleyen çeşitli tasarım gereksinimlerini karşılamak için hem yalıtım hem de iletkenlik yöntemlerini kapsamaktadır. Bu teknolojiler güvenilirliği artırır ve genel e-Axle konsepti uygulamalarında birim boyutunun azaltılmasını destekleyen önlemleri içerir. Ayrıca tek bir şarjla daha düşük elektrik tüketimine ve daha uzun araç menziline katkıda bulunur.

 

Fotoğraf 1): NSK'nın elektriksel korozyona dayanıklı ürün teknolojileri, tek bir şarjla daha uzun elektrikli araç menziline katkıda bulunur. Fotoğraf: Herr Loeffler/Shutterstock

Fotoğraf 2) : NSK’nın çok bileşenli plastik kalıplı rulman örneği. Fotoğraf: NSK

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız