Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2024-02-12

NSK'nın yeni yüksek hıza ve ısıya dayanıklı HTF-SRM serisi vidalı milleri, yüksek yük altında çalışan tahrik sistemi uygulamalarında kullanıma elverişlidir.

NSK, yüksek yük altında çalışan tahrik sistemi uygulamaları için vidalı millerin yüksek hızlı, ısıya dayanıklı bir türü olan gelişmiş HTF-SRM serisini piyasaya sürüyor. Bu yenilikçi yeni ürün, kısa çevrim sürelerinde yüksek çevrimli, cidar kalınlığı az olan ürünler üretmek için devreye alınan elektrikli enjeksiyon kalıplama makinalarında kullanıma elverişlidir. HTF-SRM serisi vidalı miller, NSK'nın yeni geliştirilen “RM Devridaim Sistemi” ile ısıya dayanıklı malzeme ve bileşenlerin uygulanması sayesinde endüstrinin en yüksek hız ve ısı direnci seviyelerine ulaşmaktadır.

Elektrikli enjeksiyon kalıplama makinaları, verimliliği artırmak ve plastik ürünlere yönelik artan talepleri karşılamak için yüksek çevrim performansına ihtiyaç duymaktadır. Bu talep artışı, dünya nüfusundaki artıştan ve gelişmekte olan ekonomilerde yükselen yaşam standartlarından kaynaklanmaktadır. Ayrıca, plastik tüketimini azaltmak ve BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SDG’ler) ve karbon nötr girişimleri doğrultusunda dünyamızın çevre yükünü hafifletmek için bu makinaların ince cidarlı parçaları kalıplama yeteneğine de sahip olması gereklidir.

Bu bağlamda, hem yüksek çevrim hızlarını hem de ince cidarlı kalıplama sürecini kolaylaştırmak için yüksek yük altında çalışan vidalı millerle teçhiz edilmiş elektrikli enjeksiyon kalıplama makinalarına talep mevcuttur. Bununla birlikte, yüksek çevrim, daha yüksek çalışma hızları anlamına gelir ve bu koşullar nedeniyle ortaya çıkan ısı üretimiyle başa çıkmak için birtakım önlemlerin alınması gereklidir.

NSK, SRM (Yumuşak Dönüşlü Metal Kaplin) devridaim sistemiyle bu zorluğun üstesinden gelmiştir. Daha yüksek hızlarla ilişkili teknik zorluklardan biri, devridaimin yüksek darbe kuvvetidir ve bu da devridaim bileşenlerinin ve vidalı mil gövdesinin hasar görmesine neden olur. NSK, devridaim yolunu optimize etmek için dijital ikiz teknolojisini uygulayarak bu soruna çözüm buldu.

Bunun sonucunda geliştirilen SRM Devridaim Sistemi, alışılagelmiş plastiklerin sınırlarını aşarak yumuşak dönüşlü devridaim ve gelişmiş ısı direnci sunar. Vidalı mil keçelerinde ve reçine bileşenlerinde ısıya dayanıklı malzemelerin kullanımı da bu yenilikçi çözümü destekler.

Bu teknik gelişmeler sayesinde, izin verilen d-n değeri (mil çapı x dönüş hızı) 200.000 olup böylece NSK'nın geleneksel yüksek hızlı HTF-SRC serisi vidalı millerine göre %40 oranında bir artış elde edilmektedir. Ayrıca, maksimum çalışma sıcaklığı 90°C ve anlık maksimum sıcaklık 100°C olup her iki sıcaklık değeri de NSK'nın geleneksel ürünlerinden 20°C daha yüksektir. Diğer bir önemli nokta da vidanın ve somunun dış boyutları HTF-SRC vidalı mili ile aynıdır ve ekipman yenileme sırasında enjeksiyon kalıplama makinasında herhangi bir tadilat yapılmasına gerek olmaksızın değiştirilebilir bir tasarım sunar.

Fotoğraf 1)  NSK'nın yeni yüksek hıza ve ısıya dayanıklı HTF-SRM serisi vidalı milleri, yüksek yük altında çalışan tahrik sistemi uygulamalarında kullanıma elverişlidir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız