Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2019-10-02

NSK’s new sealed four-row tapered roller bearing for work rolls in rolling mills

NSK, son olarak haddehaneler için sınıfında lider performans sergilemek ve çevresel faydalar sağlamak üzere dört sıralı konik makaralı rulmanını geliştirdi. İş merdane rulmanlarında, rulmanın sınırları içerisine tamamen yerleştirilmiş ve yeni geliştirilmiş, suya dayanıklı gres kullanılır. Yeni rulmanlar sayesinde, su gibi zorlu ve ömür için riskli olan koşullar için servis ömrü genellikle iki katına çıkarılır. Buna ilaveten, sızdırmaz tasarımı sayesinde, konvansiyonel ''açık rulman'' tarafından tüketilenden çok daha az gres tüketimi sağlanırken, çevreyi kirletme riski de büyük ölçüde azaltılır.

 

NSK’nın uzun ömürlü, dört sıralı, yeni AQGRD gresli sızdırmaz konik makaralı rulmanları rulmanın çalışmasını sağlayarak haddehane uygulamalarının temel ihtiyacını karşılamış olur. Haddehaneler genellikle, slabları, çelik levhaları veya diğer özel şekilli levhaları haddelemek için çift iş merdanesi kullanır. Bu çalışma, özellikle yüksek hız ve sıcaklıklarda ağır yükler taşımak zorunda olan ve sürekli tekrarlanan su püskürtmeleri ve metal parçacıklarına karşı dayanıklı rulmanları gerektirir.

 

Bu ağır çalışma koşulları, pullanma gibi kusurlar sebebiyle erken rulman arızasına yol açabilir. Yorulma ile birlikte, yuvarlanma yolunun pürüzsüz yüzeyinden küçük rulman parçalarının kopmasıyla pullanma meydana gelir. Bu etki, kaba bölgeler oluşturur ve nihayetinde rulman çalışmaz hale gelir.

 

Bu tür sorunlara karşı yapılan başlıca yenilik, yeni geliştirilen suya dayanıklı AQGRD grestir. Optimize edilmiş gres bileşimi, yuvarlanma yolu ile makaralar arasında daha kalın bir yağ filmi ve koruyucu tabaka oluşturur ve bu sayede yağsızlık kaynaklı doğrudan temas ve korozyonu önler. Rulman ömrünü tehlikeye atan dökülme gibi zararlı etkiler korozyon alanlarından kaynaklandığı için pas koruyucu önemlidir. Sonuç olarak, daha uzun hizmet ömrü bakım maliyetlerini düşürür ve operasyonel verimliliği arttırır. Ayrıca, rulmanların değiştirilme sıklığını azaltarak karbon ayak izi ve kaynak tüketimini en aza indirmeye yardımcı olur.

 

Konvansiyonel rulmanların değişim döngüsüne bağlı olarak uzun hizmet ömrünün yanı sıra, daha az malzeme ve enerji tüketimi sağlanacak ve bu da CO2 salımını azaltmaya yardımcı olur.

 

NSK, sürdürülebilir bir topluma yönelik ürünler geliştirmeye ve üretmeye devam edecektir.

 

Resim 1) NSK’nın haddehanelerdeki iş merdaneleri için yeni keçeli, sızdırmaz, dört sıralı konik makaralı rulmanı

2)  İş ve destek merdanelerini gösteren bir haddehanenin çalışma şeması 

3)  NSK’nın en son ürettiği keçeli dört sıralı konik rulmanları, suya dayanıklı AQGRD gres yağı ile doludur ve bu sayede konvansiyonel rulmanlara göre hizmet ömrünü iki katına çıkarır.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız