Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Servisler - 2019-05-23

Counterfeiting: Shelves filled with fake NSK bearing boxes

NSK'nın sahte rulman endüstrisini durdurma çabası büyük bir hızla devam etmektedir. Çin'in Hebei Eyaletindeki ele geçirilen sahte NSK ambalajlarının ve etiketlerini , sorunun boyutlarını göstermektedir. Xintai, Linxi’de  23.000'den fazla sahte kutu ve kartona el konuldu. El konulan malzemelerle ilgili ilave soruşturma ve muhtemel kovuşturma yapılması beklenmektedir.

NSK’nın GAM-IMBD departmanı Müdürü, Japonya Rulman Sanayicileri Derneği (JBIA) ve Dünya Rulman Birliği (WBA) üyesi Koichi Uchida, sahtecilere karşı yasa ve düzeni uygulamak için tüm dünyada yerel makamlarla birlikte çalışmaktadır. Amacı, NSK'nın itibarını ve markayı rulman piyasasında yanlış tanınmaktan korumaktır.

Geniş çapta saygı duyulan NSK, 100 yılı aşkın bir süre önce kurulmuş ve otomotiv dahil birçok farklı endüstride kullanılan yüksek kaliteli ve güvenilir rulman ürünleriyle dünya çapında tanınmaktadır. Bu sebeple NSK, sahtecilerin hedef markasıdır.

Sahte rulman ticareti yapan güvenilmez  tüccarlar, düşük kaliteli rulman tedarik ederek ve satarak, sadece kendi işlerini değil, aynı zamanda indirimli fiyattan gerçek ürün aldığını zanneden son kullanıcıları da riske atmaktadırlar. Tabii ki, bu rulmanlar zamanından önce, hatta  yıkım getirecek bir şekilde arızalanma  potansiyeline sahiptir. Bu nedenle güvenlik riski içermektedir. Bunun yanında, NSK'nın marka imajına da önemli ölçüde olumsuz etkisi bulunmaktadır.

Özellikle Çin gibi ülkelerde sahtecileri yakalama mücadelesi zaman alıcı ve yüksek maliyetli bir iştir. Bununla birlikte, NSK kararlı bir şekilde bu ikiyüzlü faaliyetlerin peşindeki amansız takibine devam etmektedir. Hebei'deki son başarıya, bir araştırmacı ve Çin hükümet yetkililerinin yardımı ile ulaşıldı. Sahteciliğin yapıldığı mağazada, raflara bez torba içinde yerleştirilmiş veya zemine yığılmış olarak çok miktarda premium marka rulman ambalajı bulundu. Ayrıca, tesiste inkjet yazıcılar ve sahte karton üreten kişiler bulundu. Ele geçirilen rulman ambalajları sorulduğunda, işletme sahibi, hepsinin sahte olduğunu kabul etti.

Çin'deki baskın sahte rulman endüstrisine karşı önemli bir darbe olsa da, maalesef küresel piyasada var olduğuna inanılan sahteciliğin yalnızca küçük bir kısmını oluşturmaktadır. Sonuç olarak, NSK ve Bay Uchida'nın ekibi, şirketin marka imajını ve bütünlüğünü korumak için sahtecilere karşı mücadeleye devam edecektir.

Sahte rulman endüstrisi hakkında daha fazla bilgiye www.stopfakebearings.com adresinden ulaşılabilir. Söz konusu internet sitesi rulman kullanıcılarının daha bilgili tüketici olmalarına yardım etmek için farkındalık ve eğitim platformu olarak hizmet veren WBA internet sitesidir. Site sadece yetkili ve güvenilir kaynaklarla çalışmanın önemini vurgulamaktadır.

 

  • Close-up images of counterfeit NSK packaging
  • Close-up images of counterfeit NSK labels
  • Shelves filled with fake NSK bearing boxes
  • Fake, marked NSK cartons found piled on the floor
  • Fake, marked NSK carton found on the floor

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız