Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2021-03-15

NSK RA Roller Guides

Yeni Tschudin Cube 350 puntasız taşlama makinesinde kullanılan NSK'nin RA serisi düşük sürtünme ve yüksek rijitliğe sahip makaralı kılavuzlar, makinede işlenmiş iş parçalarının yüzey işlemesini mükemmel bir seviyeye taşıyor.

Puntasız silindirik taşlama yöntemiyle çalışan Tschudin’in Cube 350 tezgâhı, yeni tasarımı sayesinde çok sayıda makinenin yan yana kurulabilmesi imkân sağlamaktadır. Yüksek hassasiyet özelliğine ek olarak makinedeki ürün değişimlerinde kurulum süreleri çok kısaldığından, küçük parçaların bulunduğu partiler ekonomik şekilde işlenebiliyor.

Tahrik tasarımı, bu hassas taşlama makinesinin performansı üzerinde önemli bir rol oynuyor. Üç eksende düz tahriklerin kullanımı sayesinde (X-ekseni/kontrol tekerleği ayarı, U-ekseni/taşlama tekerleği ayarı ve W-ekseni/iş parçası ayarı) yüksek düzeyde verim ve esneklik elde edilebiliyor.

Tahriklerin tümü mikron seviyesinde hassasiyetle çalışıyor. Düz tahrikler söz konusu olduğunda bu prensip kılavuz elemanlar için de geçerli oluyor. Sonuç olarak, Tschudin, uzun yıllardan beri puntasız silindirik taşlama makinelerinde NSK'nin RA serisi lineer kılavuzlarını kullanıyor. Güvenirliği kanıtlanmış bu yüksek performanslı ürünlerin değeri şimdi Cube 350 tezgâhlarında da ortaya çıkıyor.

Yüksek azami yük kapasitesi ve benzersiz bir rijitlik sunan RA serisi makaralı kılavuzlar, Cube 350 gibi takım tezgâhlarında çapraz ve tekrarlı geçişlerde ihtiyaç duyulan hassasiyeti sağlıyor. Bunlar üst seviyede yüzey işlemesine ihtiyaç duyulan uygulamalarda gerekli olan özeliklerdir.

NSK'nin uzman tasarım mühendisleri, RA serisiyle çok yüksek düzeyde rijitlik ile mükemmel pürüzsüzlük ve düşük sürtünmeli hareket gibi birbirinden farklı hedeflere ulaşmayı başardılar. Yüksek hassasiyet ve düşük titreşimle çalışan RA kızakları, en zorlu rijitlik gereksinimlerini de karşılıyor.

İş parçası, taşlama tekerleği ve ayar/kontrol tekerleği üzerine sürekli basınç ve karşı basınç uygulanan puntasız taşlama makinesinde rijitlik daima vazgeçilmez bir unsurdur. Sürekli uygulanan bu kuvvetleri absorbe eden RA kılavuzları, eşi benzeri görülmemiş çapraz ve tekrarlı geçiş hassasiyeti sunarken kullanım ömrünü de uzatıyor.

Bu özellik, özel olarak tasarlanan sınırlama ve saptırma parçalarının yanı sıra dönüş sırasında titreşimi en aza indirmek amacıyla mümkün olabilecek en geniş çapa ve hafif kaplı yüzeye sahip makaraların kullanılmasıyla elde edilmiştir. Makara gövdelerinde özenle bir araya getirilen boşluk bırakma ve sınırlama teknolojisi sayesinde çok istikrarlı yer değiştirme kuvvetleri meydana gelir.

Bu tasarım özellikleri sayesinde RA serisi makaralı kılavuzlar, Tschudin ve yeni Cube 350 puntasız taşlama makineleri gibi dünyada lider konumdaki imalatçıların takım tezgâhlarında kullanılarak kalitelerini kanıtlamıştır.

 

Basın resmi

NSK'nin RA serisi makaralı kılavuzları, Tschudin'in yeni Cube 350 puntasız taşlama makinelerini kullanan kişilere düşük sürtünme ve çok yüksek düzeyde rijitlik avantajları sunuyor 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız