Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2021-04-07

NSKHPS angular-contact ball bearing

Bir çelik üreticisi tesisindeki çubuk haddesi yataklarında, hatalı ara bilezikler kullanıldığının farkında olmayan bakım teknisyenleri sıklıkla rulman arızalarıyla karşılaşıyor ve yüksek maliyetli, acil parça değişimleri yapıyorlardı. Ancak NSK, piyasadaki en iyi uygulamalı eğitimleriyle sürece dâhil oldu ve bu sorun hızlıca çözüldü. Bu çözümle yıllık €46.190 gibi ciddi oranda bir tasarruf sağlandı.

Bunun öncesinde çubuk haddesinden sorumlu bakım teknisyenleri rulman yatakları için gereken ara bileziklerin boyutunu doğru şekilde hesaplayamıyordu. Hatta ekip tam 20 yıl önce oluşturulmuş bir Standart Çalışma Prosedürü (SOP) kullanıyordu. Yılda en az beş rulman arızasının neden olduğu acil parça değişimleri ve arıza giderme sürelerinin yarattığı maliyetten endişe duyan çelik fabrikası ise NSK ve AIP Değer Katma Programından yararlanmaya karar verdi.

Uzman NSK mühendisleri arızalanan rulman ve yatakların kapsamlı analizinden sonra sorunun yanlış boyuttaki ara bilezikten kaynaklandığını gördü. Bu keşif, uzman NSK ekibinin sahada sunduğu ve doğru rulman montajı işlemini öğrettiği eğitim seansları da dâhil olmak üzere, çok sayıda değerli önerinin oluşmasını sağlamıştır. Yeni ara bilezik hesaplamaları artık müşterinin güncellenmiş ve yeni yayınlanmış talimatlara göre yapılmaktadır.

Aynı zamanda, önceki yüksek maliyetli rulmanları orijinal NSK rulmanları ile değiştirerek daha da fazla tasarruf sağlanmıştır. Programlı değişimler artık rekabetçi ve uygun fiyatlarda yapılabiliyor.

NSKHPS eğik bilyalı rulmanlar, çelik fabrikaları ve diğer metal sektörlerinde makina kullanıcılarına çok ciddi faydalar sunar. Örneğin bu rulmanlar kullanıcılar için kolay kullanım, uzun ömür, düşük titreşim ve sessiz çalışma sağlar. Ayrıca yüksek yük ve hız kapasitesi de yüksek boyut ve çalışma hassaslığı ile eşleştirilir.

Standart uygulamalarda ilk seçim poliamit kafestir. Ancak diğer malzemelerin de kullanılabilir olması NSKHPS eğik bilyalı rulmanları API pompaları ve vidalı kompresörler (L-PPS kafesli) gibi diğer çeşitli endüstriyel uygulamalar için de ideal seçim haline getiriyor.

NSKHPS rulmanların güncellenmiş SOP ile birlikte kullanıma başlanmasıyla çelik fabrikasında daha az üretim kaybı, daha az bakım süresi ihtiyacı ve daha düşük rulman maliyetleri sağlanmıştır. Böylelikle yıllık 46.190 Euro gibi ciddi bir tutarda tasarruf edilmiştir.

 

Picture: NSKHPS eğik bilyalı rulmanlar, çelik fabrikaları için çok önemli faydalar sağlar.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız